Zepsute formatowanie kiedy użyje się myślnika w HTML

3

Taka treść posta

<u>   underline
- Lista nieuporządkowana...

underline </u>

robi takie coś:

screenshot-20220103213433.png

Wartości </li> oraz </ul> pojawiają się randomowo w treści :/

1

IMHO to nie bug po stronie kodu w coyote, ale biblioteki zależnej (do markdown czy też do parsowania HTML).

0
Adam Boduch napisał(a):

IMHO to nie bug po stronie kodu w coyote, ale biblioteki zależnej (do markdown czy też do parsowania HTML).

Prawdopodobnie.

0

To nie jest myślnik, a nawet dywiz — to zwykły minus! W przypadku myślnika, parser działa prawidłowo:

<u>   underline
– Lista nieuporządkowana...

underline </u>

screenshot-20220104141453.png

Tyle że listy nie tworzy, no ale w takim przypadku przecież nie powinien. ;)

0
furious programming napisał(a):

To nie jest myślnik, a nawet dywiz — to zwykły minus! W przypadku myślnika, parser działa prawidłowo:

<u>   underline
– Lista nieuporządkowana...

underline </u>

screenshot-20220104141453.png

Tyle że listy nie tworzy, no ale w takim przypadku przecież nie powinien. ;)

Okej, porawiłbym temat na "Zepsute formatowanie kiedy użyje się minusa w html", ale nie można już edytować postów :/

0

Znalazłem kolejne breaking change, jak się użyje <u> oraz tabelki z markdownu, to też się psuje

Taki markdown:

<u>bold

| welcome | Nagłówek 2 |
| ------- | ---------- |
| First   |            |

bold</u>

Efekt:

screenshot-20220115181012.png

@Adam Boduch Jakiej biblioteki do markdownu konkretnie używa Coyote? Chyba pora im zgłosić.

1
TomRiddle napisał(a):

@Adam Boduch Jakiej biblioteki do markdownu konkretnie używa Coyote? Chyba pora im zgłosić.

Zdaje się, że parsedown.

0

Ja już zgłaszałem jakieś bugi, ale raczej trzeba by było użyć innej. Np. CommonMark. https://commonmark.thephpleague.com/

0

Kolejny bug, wydaje mi się związany z biblioteką; teraz nie da się użyć znaków ``` w kodzie. W normalnym markdownie, jak się chce ich użyć, to wystarczy otworzyć kod czterema backtickami, ````, i wtedy można użyć ``` w kodzie.

````js
code
```
code
````

ale w aktualnej wersji, jak otworzę kod używając ````, to i tak ``` go zamkną :/

code
```
code
0

Trzeba tą libkę chyba jak najszybciej podmienić.

2

Dodałem już zadanie dotyczące usunięcia parsedown: https://github.com/adam-boduch/coyote/issues/676

1

@Adam Boduch: Naprawione na .dev, czyli nowa biblioteka działa ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1