Edycja komentarza czasem działa, a czasem nie.

Odpowiedz Nowy wątek
2019-05-24 19:35

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 13 godzin temu

0

1 - Dropdown:
1.PNG

2 - Edit:
2.PNG

3 - DOM:

<textarea name="text" placeholder="Napisz komentarz... (Ctrl+Enter aby wysłać)" class="form-control" data-prompt-url="https://4programmers.net/User/Prompt" rows="1" style="height: 32px;">@czysteskarpety: A widziałeś te NVMe pod PCI.E 4.0 prawie 4.8GB Read 4.4GB Write https://www.computerbase.de/2019-05/gigabyte-aorus-nvme-gen4-ssd-pcie-4.0/</textarea>
  • 2.PNG (0 MB) - ściągnięć: 33
  • 1.PNG (0.01 MB) - ściągnięć: 29

Pozostało 580 znaków

2019-05-24 20:20

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 7 miesięcy temu

1

U mnie działa. Próbowałeś zamknąć przeglądarkę, i otworzyć ponownie?
*Ewentualnie innej przeglądarki.


"Trolling is a art"

Pozostało 580 znaków

2019-05-24 20:23

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 13 godzin temu

1

@Hispano-Suiza: :

Rzecz w tym, że to występuje sporadycznie i zazwyczaj np. wspomniany reset przeglądarki czy chyba nawet przelogowanie się wystarcza.

Pozostało 580 znaków

2019-05-27 06:59
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Czyli wyświetla się formularz edycji komentarza, ale bez żadnej treści? Pomimo, że w DOM treść komentarza się znajduje? Nie mam na tę chwilę pomysłu czym to może być spowodowane. Tutaj następuje w JS jedynie proste pokazanie ukrytego elementu DOM więc nie ma wielkiej filozofii. Restart przeglądarki nie powinien mieć tu nic to rzeczy.

Pozostało 580 znaków

2019-05-27 22:54

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 13 godzin temu

0

Tak

edytowany 1x, ostatnio: furious programming, 2019-05-28 01:29

Pozostało 580 znaków

2019-06-28 00:01

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 23 minuty temu

0

U mnie tutaj: Linus Torvalds sądzi, że roz...
nie działa.
Firefox 64 / Linux Mint


Szacuje się, że w Polsce brakuje 50 tys. programistów

Pozostało 580 znaków

2019-06-28 06:56
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

1

@vpiotr: wyświetla się formularz bez wpisanej treści? Patrząc na DOM mam coś takiego:

screenshot-20190628065634.png

Czyli formularz wraz z treścią znajduje się na stronie :|

Jakieś wtyczki typu uBlock / Adblock nie są temu winne czasami? Fajnie gdyby mający problemy sprawdzili. Ja u siebie na 4p wyłączyłem, i nie miałem nigdy takiego problemu. - Hispano-Suiza 2019-06-28 07:09
O. To jest dobry trop. - Adam Boduch 2019-06-28 07:30

Pozostało 580 znaków

2020-02-14 02:45

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 13 godzin temu

1

Jest taki komentarz:

screenshot-20200214022813.png

Klikam edit i treść jest pusta

screenshot-20200214022824.png

nawet gdy wyłączyłem rozszerzenia i odświeżałem stronę to nie działało (chociaż później zaczęło nawet z włączonymi rozszerzeniami)

screenshot-20200214022842.png

Workaround

Gdy z htmla

<textarea
name="text"
placeholder="Napisz komentarz... (Ctrl+Enter aby wysłać)" 
class="form-control" 
data-prompt-url="https://4programmers.net/User/Prompt" rows="1" 
style="height: 32px;">web skraperzy zapomnieli o selenium? nawet powiedziałbym że lepiej jest gdy wszystko jest api based, bo możesz sam do tego api wysyłać requesty zamiast regexować htmle ;)
</textarea>

wywaliłem placeholder placeholder="Napisz komentarz... (Ctrl+Enter aby wysłać)"

<textarea
name="text"
class="form-control" 
data-prompt-url="https://4programmers.net/User/Prompt" rows="1" 
style="height: 32px;">web skraperzy zapomnieli o selenium? nawet powiedziałbym że lepiej jest gdy wszystko jest api based, bo możesz sam do tego api wysyłać requesty zamiast regexować htmle ;)
</textarea>

to nagle działa

screenshot-20200214023439.png

Pewnie usunięcie placeholdera wymusiło rerender i zaczęło działać

Może jakiś bug w FF?

edytowany 3x, ostatnio: WeiXiao, 2020-02-14 02:47

Pozostało 580 znaków

2020-02-14 06:48
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Dziwna sprawa. Niemniej jednak front mikroblogów będzie niedługo przepisywany i wówczas uwzględnię te poprawkę.

Pozostało 580 znaków

2020-02-14 18:26

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 13 godzin temu

0

te czyli? wywalenie placeholdera? nie mam pewności czy to jest powód, bo możliwe, że wywalenie placeholdera wywołało ponowne przerenderowanie

jak wystąpi ten błąd jeszcze raz, to zerknę.

edytowany 1x, ostatnio: WeiXiao, 2020-02-14 18:26

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0