Skórki 4programmers -czy istnieje taka możliwość?

0

Czy jest możliwość wprowadzenia skórek / własnych styli CSS żeby forum miało styl nocny i lepiej wyglądało?

Czy nie ma i trzeba stawiać proxy i samemu sobie podmienić CSSy , bo jest to forum haxi0rskie.

?????????

0

Ale czy to ma w ogóle sens, gdy mamy takie narzędzia jak http://stylebot.me/ ?
Nie trzeba zaraz stawiać proxy...

0

Ciekawe jak będzie wyglądać nowa wersja. Dobrze byłoby gdyby miała większe wsparcie dla mobile, bo to co jest teraz trochę ciężko się ogląda przez telefon gdyz trzeba przewinąć poziomo etc..

A skórki? Fajna sprawa tylko musiałaby być duża różnorodność, bo z małej ilości i tak każdy zostawi domyślną :-) Pytanie tylko czy jest senns.

BTW: przypomniała mi się onegdaj sytuacja Dobrych programów. Oni też mieli skórki swego czasu i i tak prawie każdy miał to w nosie.

3

Nie, nie ma w planach takiej funkcjonalności. Kiedyś takie były: skutecznie spowalnia to rozwój ponieważ tworząc nową funkcjonalność musisz zapewnić, aby dobrze wyglądała również w innym schemacie (nawet jeżeli są to same CSS-y).

@grzesiek51114: http://dev.4programmers.info

0

Skórki i własne style CSS to trochę za dużo. Znalazłem przykład fajnego rozwiązania:

http://www.frazpc.pl/aktualno[...]na-marsa-juz-w-2018-roku.html

Widziałbym chociaż Opcje tła - jasne, ciemne.

Są różne potrzeby oczu w zależności od pory dnia/nocy, oświetlenia pomieszczenia, wieku monitora itp.
Jeśli nie teraz, to może w przyszłości.

Bardzo mi się podoba pomysł na opcję pokazywania jasnej lub ciemnej strony serwisu.
Nawiasem mówiąc ciemna strona nie jest dokładnie czarna.
To dość ciemny odcień szarości, co jest dość istotne ze względu na podświetlenie monitorów LED.

Prowadziłem we własnych programach także próby z gradientem.
Daje się znaleźć jakieś optimum.

0

Bardzo mi się podoba pomysł na opcję pokazywania jasnej lub ciemnej strony serwisu.

Jasną stronę widzą wszyscy, ciemna zaś to dział Moderatorzy :]
____Najczęściej popełnianym błędem (z którym miałem do czynienia) jest używanie czarnego tła i białych liter; Porażka totalna, bardzo mocno męcząca oczy; Sam używam w edytorze kodu ciemnego stylu, gdzie tło ma kolor ciemno szary (RGB 10,10,10), natomiast tekst ma kilka odcieni jasnoszarego, w zależności od elementu (np. RGB 128,128,128); Taka kompozycja nie morduje oczu i można wygodnie pracować;

Kolory można podpatrzyć z ciemnego motywu VS - ma bardzo przyjazne kolory; Gdyby był ciemny motyw na 4p to na pewno z niego skorzystam, bo ogólnie wolę ciemne tło.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0