Znaczniki <code> (i inne) a puste linie na początku i końcu listingu

4

user image

produkuje:

die();

Dla mnie jest to naturalne, żeby pisać w ten sposób. Dla praktycznie każdego innego też. Niestety, produkuje to zbędne puste linie na końcu i początku listingu. Więc może mały trim() (przynajmniej ze znaków nowych linii)? :>

0

Hmmm to może tak zadziałą znacznik/kod/znacznik

killAll();

Tylko się zastanawiam, czy nie szło by wyłapywac znacznika code i go usuwać bo puste linie zwiekszają wielkość postu - Ja jestem leniwy i mogę nie przeczytać :P

0

Ja wiem, że zadziała... Napisałem, że naturalne jest jednak budować tak jak napisałem, szczególnie gdy listing jest dłuższy:

user image

function dupa
{
  costam();
}
dupa();

Wklejamy coś takiego, potem otaczamy same brzegi przez <code> - trochę irytujące. Tak, temat dotyczy pierdoły, ale irytującej pierdoły

0

@dzek69 ma rację, wiele razy edytowałem wklejony kod, żeby się pozbyć tych "wizualnie" nieładnych pustych linii na końcu i początku kodu.

0

Dzieki za zgloszenie. Poprawka juz lezy na SVN.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1