Obcinanie góry treści w bloku <code>

0

Przeglądałem mojego arta (Przezroczysta forma) i zauważyłem, że w kodzie strony (nawet już tej przesłanej do przeglądarki czytelnika) jest:

begin
AlphaBlendValue := 100;
AlphaBlend := TRUE;
end;

ale prezentowany w arcie kod wygląda tak:

AlphaBlendValue := 100;
AlphaBlend := TRUE;
end;

Coś z CSS i overflow nie tak, jak być powinno? Efekt tylko u mnie? Nie sądzę..

//Coś z reklamami i adtext?

Sorry - to nie kwestia obcinania góry postu - w każdym kodzie źródłowym w art'cie brakuje słowa begin.

0

Wiesz, tak szczerze mówiąc to u mnie normalnie wyświetla begin. Może masz jakiś program, który blokuje reklamy, a te na 4p pojawiają sie nawet w tekście.

0

Bingo!

Nie pomyślałem o tym, ale masz 100% racji. Mam Adblock Plus. Nie dość, że okazało się, że słowa znikają z tekstu przy blokowaniu reklam, to dowiedziałem się, że formatowanie (które ostatnio mi dziwnie wyglądało - dużą czcionka w kodach artów) jest też tego winą.

Trochę wkurzające, że kod reklamy zmienia budowę strony (dużo więcej błędów przy walidacji z włączonym pokazywaniem reklam).

0

Już jakiś czas temu to zauważyłem, ale wydawało mi sie to bez znaczenia. A co do samego zmiany kodu strony, to faktycznie nie powinno tak być, nie mniej jednak 4p musi jakoś zarabiać.

0

Nie no, jasne, że uważam, że reklamy są potrzebne. Nie mam o to żadnych pretensji - po prostu zobaczyłem, że coś jest nie tak, więc napisałem. Fajnie, że szybko się wyjaśniło.

0

Eee to lipa :/ Jakies sugestie? Poki co o zarabianiu nie ma mowy, bo ani jednej reklamy nie bylo wyswietlanej ta droga. Napisze do osoby odpowiedzialnej za to.

0

Zablokowanie serwera w Adblocku powoduje, że żaden kod nie miesza nic na stronie - czyli widzę art tak jak widzieć go powinienem. Coś sobie sami zepsuliście :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1