[c++]jak załadować do tablicy wszystkie pliki i foldery...

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-27 09:53
dj-ziomal-kkk-eee
0

Cześć chłopaki,
mam pytanko: Jak zrobić coś takiego, że do tablicy ładuje mi się zawartość wszystkich katalogów i plików z danego folderu.

Np. coś takiego:

LadowanieZawartosciDoTablicy("folder", tablica[]);

i w tablicy mam wszystko co trzeba bez marnowania pamięci

Pozostało 580 znaków

2006-10-27 14:41
2006-10-27 14:46
dj-ziomal-kkk-eee
0

Ale zależałoby mi żeby ten sposób był wieloplatformowy...

Pozostało 580 znaków

2006-10-27 15:06
0

To użyj jakiejś wieloplatformowej biblioteki takiej jak wxWidgets lub Qt. Z tego co wiem są tam funkcje obsługi tego. Dodatkowo jest jeszcze Boost, ale tam wszystko jest w ANSI, a nie w UTF, dlatego chwilowo (robią poprawki) ssie :P


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-27 15:14
dj-ziomal-kkk-eee
0

a jest jakas funkcja do pokazania wszystkich plików i folderów tak jak to robi exploler windows.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0