Książka do nauki C++

Odpowiedz Nowy wątek
goscc
2010-10-22 18:17
goscc
0

Witam, z jakiej książki najlepiej zacząć uczyć się c++? Chodzi mi o jak najbardziej aktualną książkę, symfonia c++ odpada bo ostatnie wydanie to chyba 2005... Z góry dzięki, pozdro

Pozostało 580 znaków

2010-10-22 18:34

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

imho symfonia c++ standard - od tego czasu język się raczej nie zmienił


Pozostało 580 znaków

2010-10-22 19:19

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

za jakiś rok ma wyjść nowy standard o ile się nie mylę


Chacked...

Pozostało 580 znaków

msm
2010-10-22 19:45
msm
Administrator

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

0

Niektórzy mieli nadzieję że wyjdzie 8 lat temu, więc jest szansa że za rok też jeszcze nie wyjdzie.

Pozostało 580 znaków

2010-10-22 19:46

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Podobno Duke Nukem Forever wychodzi w pierwszej połowie przyszłego roku, więc wszytko się może zdarzyć :D


Pozostało 580 znaków

ŻeCooO
2010-10-22 21:40
ŻeCooO
0

Co ? Symfonia rocznik 2005 [!!!]

Jest Symfonia C++ Standard rok 2008 najbardziej aktualna, więc nie wymyślaj bo książka dobra sam mam [browar]

Pozostało 580 znaków

2010-10-22 22:26

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

symfonia jest najlepsza. i nie kumam tych roznic miedzy edycjami. bo co moglo sie zmienic? niewiele. a na C++0x (a wlasciwie juz 1x) to sobie poooczekamy.... ja najbardziej czekam na decltype i na standardowe watki, ale zanim to wszystko uzgodnia....

Pozostało 580 znaków

goscc
2010-10-23 00:51
goscc
0
ŻeCooO napisał(a)

Co ? Symfonia rocznik 2005 [!!!]

Jest Symfonia C++ Standard rok 2008 najbardziej aktualna, więc nie wymyślaj bo książka dobra sam mam [browar]

W takim razie zwracam honor, myślałem że ostatnie wydanie to 2005 ;-P
A chciałbym jeszcze spytać o jedną rzecz: czy ucząc się z tej książki, lepiej pisać w visual studio 2010 czy borlandzie?

Pozostało 580 znaków

2010-10-23 00:58
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 34 minuty temu

0

Ani w tym ani w tym, bo zaraz będziesz pisał "a czemu mi to nie działa", "a jak sie tego używa", "a co to za opcja X".
Do nauki podstaw i małych kodów polecam jednak Code::Blocks ;)


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2010-10-23 09:14

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Code::Blocks dobry jest. Na początek najlepsza jest konsola, bo okienka to już zupełnie inny model programu - pętla wiadomości albo zarzenia.

Pozostało 580 znaków

ZeCooO
2010-10-23 15:50
ZeCooO
0

No ,a ja polecam Linuksa i pisać w edytorze tekstu . Tak jak pan Grębosz.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0