druga książka do nauki C++

Odpowiedz Nowy wątek
2014-02-08 20:37
0

Witam. Chciałbym prosić o pomoc z wybraniem książki do nauki C++. Jak dotąd przeczytałem książkę Stephena Praty "Język C++ Szkoła programowania". Napisałem kilka programów co mnie zachęca do dalszej nauki C++. Czy możecie mi polecić jakieś dobre książki czy też materiały dostępne w sieci do dalszej edukacji? Najbardziej interesowałyby mnie książki o WinAPI itp. Z góry dziękuje za pomoc. :)


matrixxx.cba.pl

Pozostało 580 znaków

2014-02-08 21:16
0

Internet stoi przed Tobą otworem, praktycznie wszystko w nim jest.
WinApi? znajdziesz
Qt? znajdziesz
openGL? znajdziesz
mikrokontrolery? znajdziesz
I wiele innych! polecam

edytowany 1x, ostatnio: spartanPAGE, 2014-02-08 21:17
Wiem że znajdę takie kursy w internecie. Próbowałem już z WinAPI. Nawet nawet ale w książce przeważnie jest to lepiej wytłumaczone. - SharpShooter 2014-02-08 23:49
@SharpShooter o ebookach słyszałeś? Przydatne :P - spartanPAGE 2014-02-08 23:53
Tak. Jak się chce szybko usnąć :) - SharpShooter 2014-02-08 23:55
Akurat ja się w ten sposób się edukuję gdy nie mogę spać ;) - spartanPAGE 2014-02-09 00:23
No już tam nie będę wnikał w jaki sposób się wtedy "edukujesz" :) - SharpShooter 2014-02-09 12:19

Pozostało 580 znaków

2014-02-08 21:40
1

http://www.amazon.com/C-Concu[...]-Multithreading/dp/1933988770

oprócz tego, że droga jak cholera - tematyka faktycznie ok - spartanPAGE 2014-02-08 21:47
89zl to nie tak duzo. - n0name_l 2014-02-08 21:50
126 lub 168zł, jeśli z amazona :P - spartanPAGE 2014-02-08 21:52
Na helionie jest po 89zl, jednak nie mam pojecia jak tlumaczenie wypadlo, wiec wolalem nie wklejac linku. - n0name_l 2014-02-08 21:53

Pozostało 580 znaków

2014-02-08 23:47
0

Te 100zł to chyba nie aż tak dużo. Dzięki za poradę. Jeszcze poprzeglądam różne fora itp. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś fajne tytuły książek to poproszę :)


matrixxx.cba.pl

Pozostało 580 znaków

2014-02-09 00:19
1

Ta jest fajna: http://www.amazon.com/Windows-via-C-softcover/dp/0735663777

Ale ogolnie wiekszosc informacji mozna zdobyc w inny sposob.

No i ogolnie to wypada sie obyc z niejaka klasyka: cormen, sicp, clean code, gof.

edytowany 2x, ostatnio: n0name_l, 2014-02-09 00:24

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0