Dll w c++ i błąd przy wykorzystaniu w delphi

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-08 18:49
Petrus666
0

Nie wiem czy ten temat pasuje akurat do tego działu. Napisałem dll'a w c++ myśle że coś sknociłem bo kiedy próbuje wykorzystać go w delphim to wywala mi błąd.

user image

KOD ŹRÓDŁOWY.
http://www.gmxxl.ovh.org/projekt.zip

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 20:12
0

DLL odwołuje się do pamięci, do której nie powinien. Masz racje coś skonociłeś. Prześleć jeszcze raz dokładnie kod DLL-a, a napewno błąd się znajdzie.

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 08:12
Petrus666
0

Dzięki że odpowiedziałeś :D Jak już mówiłem nie znam się na c++ i nie mam pojęcia gdzie mogłem popełnić błąd. Mógł byś mi pomóc?

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 09:01
0

To napisz DLL'a w Delphi :>

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 09:26
Petrus666
0

załamka... Mówiłem że nie mogę przetłumaczyć kodu z c++ na delphi bo nie działa poprawnie dlatego chce napisać dll'a w c++ a nie w delphi. Ten dll jest napisany z biblioteki na pierwszym lepszym kursie. :/

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 12:09
0
Petrus666 napisał(a)

Napisałem dll'a w c++

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 12:57
Petrus666
0

tak napisałem ale nie działa! widać że tu pomocy nie znajde...

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 14:11
0

To z czym masz problem, z napisanie dlla, z jezykiem c czy z delphi, czy ze wszystkim bo juz nie wiem. Mówisz, że c++ nie znasz, ale dll'a napisałeś, to chyba wiesz co napisałeś ? Skoro wiesz co napisałeś i umiesz pisać w delphi (przynajmniej lepiaj niż w c++) to dlaczego tego dll'a nie napiszesz w Delphi.

Chyba że napisałeś dll'a nie wiedząc co on robi i nie znając jęzka ???? troche dziwne nie sądzisz ?

Sprawdziłeś w ogóle czy kod działa nie w dll tylko normalnie w aplikacji ? Dodaj punkty kontrolne, czy zwracane uchwyty nie są zerowe itp , użyj debuggera...

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 14:21
0

wzsiołem kurs c++ przepisałem strukturę i dałem funkcje z biblioteki. tak napisałem dll'a. Próbowałem tego dll'a napisać w delphim ale funkcje źle przetłumaczyłem bo nie działały :/

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 15:18
0

Czyli wychodzi na to że sam nie wiesz co napisałeś. Nie napisałeś Dll'a. Użyłeś gotowca i płaczesz że nie działa, kompletnie nie wiesz co w nim jest i jak działa. Radze najpierw dowiedzieć się co tak na prawde chcesz zrobić i w jaki sposób to zrealizować, a później próbować to zakodować.

Pozostało 580 znaków

2006-12-09 17:48
0

na jakiej podstawie ty mnie oceniasz? Powiem tyle. Wiem co tam jest napisane i co robi itd. Nie używam gotowca poprostu biblioteke przeniosłem do projektu dll'a i skompilowałem. Potem jak to bywa napisałem sobie w delphi funkcje wywołującą. I teraz powiem dokładnie! kiedy wywołuje funkcje bez żadnych argumentów znaczy się usuwam je z dll'a i z projektu z delphi to funkcja nie zwraca błędu ale kiedy są to zwraca więc nie wiem jaki może być problem!

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0