Użycie sesji PHP przy wykorzystaniu Reacta

0

Cześć, jestem w trakcie pisania projektu sklepu internetowego na studia. W związku z tym, mam kilka pytań.
Dokładnie moje pytanie będzie się skupiać wokół sesji PHP w React. Aktualnie jestem w trakcie programowania koszyka tego sklepu internetowego. Aby to zrobić, muszę użyć sesji PHP. Nie mogę korzystać z JWT i innych rzeczy pokroju localStorage, więc moje pytania to:

  • Jak rozpocząć sesję, jeśli nie mogę dołączyć kodu PHP do index.html (główny plik generowany przez npx-create-react-app to index.html, nie mogę dołączyć start_session() na początku strony)
  • Jak przetwarzać dane zapisane w sesji (czy jest to możliwe przez ajax?)

Nigdy nie korzystałem z połączenia PHP i React, stąd tutaj pojawiają się moje pytania.
Jak to zrobić, żeby maksymalnie nie skomplikować sobie życia? Normalnie bym ten koszyk napisał w JavaScript i localStorage, ale jak są takie wymagania to nic na to nie poradzę.
Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.

0

Cały frontend musi być generowany przez PHP, to PHP generuje "index.html" i zanim to robi, odpala sesję. Poczytaj o routingu w PHP etc. REACT i cały Javascript to rzecz "wtórna", wygenerowana z PHP.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1