[ASP.NET] Umieszczenie na stronie filmu.

Odpowiedz Nowy wątek
2010-09-22 13:04

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Jaki jest najlepszy sposób na umieszczenie filmu na stronie ASP.NET? Lepiej jest użyć flash'a czy silverlight'a? Czy może w jakiś inny sposób np. <embed>? Jeżeli silverlight, to jak to wygląda od strony technicznej? Bo jeżeli chodzi o flash to konwertujemy film do .flv, wrzucamy i działa?

Pozostało 580 znaków

2010-09-23 11:24

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

podejrzewam, że prościej będzie Ci umieścić filmik poprzez silverlight. Do tego musisz mieć player napisany w silverlight ( przykład : http://silverlight30.codeplex.com/ )

Pozostało 580 znaków

ŁF
2010-09-24 11:15
ŁF
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 godzin temu

0

tak samo łatwo w silverlight jak i we flashu. z tym, że flash player jest obecny na 98% "urządzeń podłączonych do internetu", a silverlight na trochę ponad 60%.


Pozostało 580 znaków

2010-09-25 14:24

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Ok. Dzięki za odpowiedzi. Cały czas jeszcze myślę nad tym formatem...

Szczerze powiedziawszy resztę postu skasowałem, bo napisałem bzdury...

Pozostało 580 znaków

2010-09-25 22:04

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Ostatecznie użyłem flash'a i tego playera: http://f4player.org/

Pozdrawiam.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0