[ASP.NET] Umieszczenie na stronie filmu.

0

Jaki jest najlepszy sposób na umieszczenie filmu na stronie ASP.NET? Lepiej jest użyć flash'a czy silverlight'a? Czy może w jakiś inny sposób np. <embed>? Jeżeli silverlight, to jak to wygląda od strony technicznej? Bo jeżeli chodzi o flash to konwertujemy film do .flv, wrzucamy i działa?

0

podejrzewam, że prościej będzie Ci umieścić filmik poprzez silverlight. Do tego musisz mieć player napisany w silverlight ( przykład : http://silverlight30.codeplex.com/ )

0

tak samo łatwo w silverlight jak i we flashu. z tym, że flash player jest obecny na 98% "urządzeń podłączonych do internetu", a silverlight na trochę ponad 60%.

0

Ok. Dzięki za odpowiedzi. Cały czas jeszcze myślę nad tym formatem...

Szczerze powiedziawszy resztę postu skasowałem, bo napisałem bzdury...

0

Ostatecznie użyłem flash'a i tego playera: http://f4player.org/

Pozdrawiam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0