pomoc przy skrypcie formularza (MYSQL)

0

Witam, chciałbym prosić o pomoc ponieważ mam takowy kod jest to formularz który wysyła dane do mysql:

<html>
<body>

<?php
$servername = 'localhost';
$username = '....';
$password = '....';
$dbname = 'elo';

// Create connection
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
// Check connection
if ($conn->connect_error) {
  die("Connection failed:". $conn->connect_error);
}
$sql = "INSERT INTO test(sygnatura_czasowa,Nick_funkcjonariusza, nickusm, Komenda, Ocena, ponowna_kontrola, kontrola_wygasa, Opinia)
VALUES (?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?)";
$stmt = $conn->prepare($sql);
$stmt->bind_param('ssssssss', $_POST[sygnatura_czasowa], $_POST[Nick_funkcjonariusza], $_POST[nickusm], $_POST[Komenda], $_POST[Ocena], $_POST[ponowna_kontrola], $_POST[kontrola_wygasa], $_POST[Opinia]);
if ($stmt->execute() === TRUE) {
  echo "Formularz został wysłany pomyślnie";
} else {
  echo "Error:". $sql . "<br>" . $conn->error;
}

$conn->close();
?>
<br><br><a href="../../panel/panel.php">Powrót do panelu</a>
</body>
</html>

I teraz moje pytanie bo jestem w miarę początkujący i zbytnio się jeszcze nie znam. Jak zrobić by do każdego formularza który wyślę był dokładany id-formularza. żeby każdy formularz miał swoje id

1
Dawsab napisał(a):

I teraz moje pytanie bo jestem w miarę początkujący i zbytnio się jeszcze nie znam. Jak zrobić by do każdego formularza który wyślę był dokładany id-formularza. żeby każdy formularz miał swoje id

Trzeba zacząć i zrobić, widzisz jakiś problem koderski? Coś Cię zatrzymuje?

Ja widzę istotniejszy problem: projektowy. Co z tym Id dzieje się wczęsniej, później itd.
Może tylko nie umiesz tego tu wypowiedzieć, ale osobiście czuję, że nie masz przemyślane.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1