Jak wyświetlić użytkowników którzy brali udział w tej dyskusji

0

Mam taki problem mam dwie tabelę
comments i commets2

tabela commnets
id int(10) unsigned Nie Klucz główny NULL auto_increment
description text Nie Brak NULL
date_add int(11) Nie Brak NULL
id_user int(11) Nie Brak NULL
remember_token varchar(100) Tak Brak NULL
created_at timestamp Tak Brak NULL
updated_at timestamp Tak Brak NULL
id_work int(11) Tak

Tabela comments2
id int(10) unsigned Nie Klucz główny NULL auto_increment
description text Nie Brak NULL
date_add int(11) Nie Brak NULL
id_user int(11) Nie Brak NULL
id_comments int(11) Nie Brak NULL
remember_token varchar(100) Tak Brak NULL
created_at timestamp Tak Brak NULL
updated_at timestamp Tak

i teraz wyświetlić użytkiwników, którzy brali udział w dysksuji o id np. 20 czyli id_work 20, czyli chodzi o wyświetlenie komentarzy z dwóch tabel, ale tylko w przypadku kiedy się różnią użytkwinicy.

0

możesz podać przykład danych jakie masz w tabelach i co chcesz osiągnąć w wyniku?

0

Zapytanie robi dokładnie to co napisałeś. Problem w tym, że może źle określiłeś co chcesz otrzymać.

SELECT *
FROM commnets c
INNER JOIN comments2 c2 ON
  c2.id_comments = c.id
  c2.id_user <> c.id_user
WHERE c.id_work = 20

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1