Firebird jaki program do zarządzania bazą

0

Witam szukam programu do zarządzania Firebird-em coś na podobieństwo sqldeveloper (oracle).
Testowałem FlameRobin ale jest bardzo ubogi :/ Wiem że jest IBExpert Personal Edition ale nie chcą mnie zarejestrować... tzn. coś ta ich strona kiepawo działa, dokonałem kilka prób rejestracji ale nic na email nie przyszło.
Stronę http://www.firebirdsql.org/en/third-party-tools/ odwiedziłem w pierwszej kolejności.
Może coś polecicie.

2

IBExpert Personal Edition

rejestracja na stronie tu http://www.ibexpert.net/downloadcenter/index.php jedyne co musisz podać prawdziwe to adres email :). Z tego co pamiętam to email lubi trafiać do spamu

potem pobieranie (po zalogowaniu)

http://www.ibexpert.net/downloadcenter/

i na koniec rejestracja kopii

http://www.ibexpert.net/regp/data.php

0

@abrakadaber popieram, chociaż jak człowiek zajmuje się poważnie Firebirdem, to warto kupić pełną wersję. Ma fajne rzeczy których nie ma w wersji Personal.

0

Tylko IBExpert w płatnej najwyższej wersji. Flamerobin się nie umywa.

2

Jest jeszcze EMS SQL Manager Lite for InterBase/Firebird.
Sam używam, ale tylko dlatego, że Firebird u mnie występuje incydentalnie.
Gdyby był odpowiednik IBExperta dla MS SQL, to na pewno pożegnałbym się z EMS ;-)

0

IBE jeszcze daje ibescript.dll i to w połączeniu ze skryptami, lub programamy narzędziowymi robi niezłą magie. Sam rozwijam soft automatyzujący ibescripty i serio to jest moc.

0
lukas_gab napisał(a):

IBE jeszcze daje ibescript.dll i to w połączeniu ze skryptami, lub programamy narzędziowymi robi niezłą magie. Sam rozwijam soft automatyzujący ibescripty i serio to jest moc.

Zgoda, jest moc.
A co z licencją na dystrybucję tej DLLki z własną aplikacją?
5 tyś ojro za prawo do dystrybucji OEM, to trochę za dużo nawet za taką moc.

To ja już wolę FireDAC.Script, tam też jest moc...

0

Przetestuję tego EMS SQL Manager Lite for InterBase/Firebird nie wygląda najgorzej jeśli chodzi o dostępność opcji. IBExpert Personal Edition też bym chętnie przetestował ale jakoś mnie olewają z tą rejestracją :/ Tak więc na pierwszy ogień idzie EMS. W przyszłości nie wykluczam zakupu licencji jakiegoś pomocnika czy to EMS SQL Manager czy IBExpert, ale jak na razie trochę mnie ten IBExpert zniesmaczył...

1

@abrakadaber dla Ciebie (i nie jestem pewien, ale chyba tego nie ma w wersji Lite):
ems.png

0

Dziękuję za propozycje. Ostatecznie wybrałem EMS SQL Manager Lite for InterBase/Firebird działa dobrze też firebird embedded.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1