Problem z shellapi/shellexecute

0

Za Wasza namowa uzylem funkcji shellexecute. Widzialem nawet, ze dziala to w waszych przykladowych programach, ale mi otwiera tylko pliki .exe!!
Do uses dodalem shellapi.
Wywolanie jest nastepujace:
ShellExecute(zmienna_THandle, 'open','sciezka/plik.doc',nil,nil,SW_SHOWDEFAULT);

Jaka moze byc tego przyczyna?

0

kondziop napisał:
Za Wasza namowa uzylem funkcji shellexecute. Widzialem nawet, ze dziala to w waszych przykladowych programach, ale mi otwiera tylko pliki .exe!!
&gtDo uses dodalem shellapi.
&gtWywolanie jest nastepujace:
&gtShellExecute(zmienna_THandle, 'open','sciezka/plik.doc',nil,nil,SW_SHOWDEFAULT);
&gt
&gtJaka moze byc tego przyczyna?

Moim skromnym zdaniem powinno byc ok... {wstyd}

a co dokladnie pokazuje za blad ??
--Pozdrowienia od SzPiEgA

0

Jak wciezka pokazuje plik exe, to jest uruchamiany, a jak jakis doc czy html ten na przyklad, to nic po prostu nie uruchamia, zadbych bledow!!

0

shellExecute(Handle, 'Open', Nazwa pliku, nil, Scieżka, SW_SHOWNORMAL);

Spróbuj tak i staraj się przeglądać FAQ :))

{browar} --Delphi 6; Pozdrawiam eSka :-)

0

Jak to zrobilem, to funkcja uruchamia pliki .txt, .exe, ale nadal nie dziala dla .html czy .doc na przyklad.
Pomocy:!!!!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1