[Delphi] Problem z shellexecute i outlookiem

0

Witam
Mam pytanie do Szanownych Forumowiczów
mam procedure ktora wysyla maila przez outlkooka

string := 'mailto:'+ [email protected] +'?Subject= temat'+ '&Body= tresc';
ShellExecute(Handle, 'open', pChar(string), ,, SW_SHOW);

Moje pytanie jest nastepujace:
czy mozna zamiast w 'temacie' lub 'treści' zamiast ciagu znakow zdefiniowanych w string:.... wstawiac jakas zmienna (inna dla kazdego komputera na ktorym zostal ten program uruchomiony) generowana przez inna procedure?
jezeli tak to jak to zrobic?
Pozdrawiam

0

(...)
czy mozna zamiast w 'temacie' lub 'treści' zamiast ciagu znakow zdefiniowanych w string:.... wstawiac jakas zmienna (inna dla kazdego komputera na ktorym zostal ten program uruchomiony) generowana przez inna procedure?
jezeli tak to jak to zrobic?

Po Prostu:

string := 'mailto:'+ [email protected] +'?Subject='+edit1.text+ '&Body=' + edit2.text;
ShellExecute(Handle, 'open', pChar(string), ,, SW_SHOW);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0