Problem z forma w DLL

0

Kiedy uruchamiam z formularza glownego funkcje z biblioteki dll , ktora tworzy nowa forme, to na pasku startu pojawia sie nowe 'wglebienie', tak, jakby to byla nowa aplikacja, jak zrobic, zeby ten 'problem' zniknal ???

Posdroofka {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

po prostu nie umieszczaj w dll'u formy, tylko same funkcje i procki ;)--Spin
(Delphi 5 Enterprise)

0

Spin napisał:
po prostu nie umieszczaj w dll'u formy, tylko same funkcje i procki ;)

Dzieki {hello} , wiem o tym, ale zalezy mi, aby forma byla w DLL'u :)

Posdroofka {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Mialem niedawno taki sam problem [troche postow w dol mozesz poszukac jak chesz]. W Delphi FAQu jest to napisane, ale zle. Wiec mozna zrobic tak:

var Ex : Integer;
Ex:=GetWindowLong(Okno.Handle, GWL_EXSTYLE);
SetWindowLong(Okno.Handle,GWL_EXSTYLE,Ex or WS_EX_TOOLWINDOW and not WS_EX_APPWINDOW);

Oczywiscie Okno to

var Okno: TFormaWDllu;

A ja ja tworze tak:

Okno:=TFormaWDllu.Create(nil);

-------[ Delphi 6 Rulez 4 Ever!, przynajmniej do czasu gdy naucze sie C++ :) ]------

0

Jeszcze raz dzieki za helpa Sheitar, aale musze ci powiedziec ze wersja w FAQ dziaua, umiescilem ten kod na samej gorze w procedurze, ktora wyswietlala forme i zadzialalo, porbowalem wpierw oczywiscie twojego rozwiazania, ale w moim przypadku okazalo sie ze nie dziala (pewnie nie tam gdzie trzeba wstawialem kod) Ale to nic, dzieki wielkie za pomoc, gdyby nie ty, to bym sobie nie poradzil {brawo}

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

To co napisalem wstawia sie w kodzie zaraz po stworzeniu okna. Natomiast kod z faqa ja wstawialem w 40 roznych miejscach i albo access violation, albo nic. Dziwne nie?--sys:> logout....

0

Sheitar napisał:
To co napisalem wstawia sie w kodzie zaraz po stworzeniu okna. Natomiast kod z faqa ja wstawialem w 40 roznych miejscach i albo access violation, albo nic. Dziwne nie?

Hmm... ostatnio odkrylem ze Acces Violation pjawia sie(u mnie), gdy uzyje takiej deklaracji procedury:

procedure Ukryj ; stdcall ; external 'Stats.dll' name 'UkryjStats' ;

a kiedy zlikwiduje stdcall, tak jak ponizej, to jest dobrze

procedure RegExt ; external 'Procki.dll' name 'RegExt' ;

Dzialo sie tak dlatecho (chyba) ze probowalem korzystac z tablic zamieszczonych na glownej formie i przekazywalem je jako parametr procedury. Pewnie to Ci nic nie pomoze, ale pomyslalem ze moze sie przydac...

P.S. U mnie kod z faq dziala, wrzucilem to zaraz po begin :)
P.P.S. Chyba cos od rzeczy napoisalem, ale to co :)

Pozdrawiam {hello}
--LSD - Discover The New Way Of Thinking

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1