Forma w bibliotece dll

0

Witajcie forumowicze.
Podepne się pod temat...
Mam problem z uruchomieniem formy z dll-a, chodzi o to że pierw napisałem program (forma) który uruchamiam przez wywołanie funkcji w dll-u.
Problem występuje przy zamknięciu programu uruchomionego z dll-a,
pierwszy błąd to "Instrukcja spod "0x003730de" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x00995da8". Pamięć nie może być "read" "
kolejny jest podobnej treści, różni się tylko adresami, a ostatni trzeci co wyskakuje to "Runtime error 216 at 00373270"
Prosze o sugestje co robie źle.

Funkcja w dll wygląda tak :

library synchronizacja_czasu;

uses
forms,okno;

{$R *.res}

function synchronizuj_czas():Boolean; stdcall;
begin
Application.CreateForm(TForm1, Form1);
Application.Run;
Result := True;
end;

exports
synchronizuj_czas name 'synchronizuj_czas';

begin
end.

0

Ja wywołuje sobie formy w dll-u tak:
http://4programmers.net/Forum/238610?h=Bruno(M)#id238610

Działa mi bez zarzutu ;)

0

co to jest:

  
Application.CreateForm(TForm1, Form1);
Application.Run;

o ile pierwszą linijkę mogę zrozumieć i zaakceptować to drugiej już nie. Poszukaj o formach z dlli bo było wiele razy, nawet kilka dni do tyłu. Po pierwsze gdzie masz unit z TForm1? Po drugie Application jak i Screen exe i dll są różne więc trzeba coś z tym zrobić.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1