Jak zrobić w Delphi...

2002-05-18 19:51
Micha?
0

Witam:)

Jak zrobić w Delphi, aby po kliknięciu na button, w komponencie WebBrowser wyświetliła się strona www, która znajduje się na dysku twardym. Prosiłbym o jakiś kodzik. Z góry dziękuję i pozdrawiam.--o-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=o
| Pozdrawiam! |
| Michał Lipski |
| E-mail: [email protected] |
| http://www.delphi.programowanie.prv.pl |
| GG#: 3742497 |
o-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=o

Pozostało 580 znaków

2002-05-18 20:14
thenkles
0

webbrowser1.navigate('C:\windows\strona.html');---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

2002-05-18 20:18
Micha?
0

thenkles napisał:
webbrowser1.navigate('C:\windows\strona.html');
&gt
&gt--
&gt-------------------------
&gtDelphi 6
&gt-------------------------
&gt
&gtPozdrówka

Ok tak zrobię{brawo}
Dzięki!--=============================
Pozdrawiam!
Michał Lipski
E-mail: [email protected]
http://www.delphi.programowanie.prv.pl
GG#: 3742497

Pozostało 580 znaków

2002-05-19 17:09
Micha?
0

thenkles napisał:
webbrowser1.navigate('C:\windows\strona.html');
&gt
&gt--
&gt-------------------------
&gtDelphi 6
&gt-------------------------
&gt
&gtPozdrówka

A ja bym chciał zrobić tak: webbrowser1.navigate('strona.html'); , tylko tak nie dział.
Tak samo jak w HTML. Jak zrobić żeby tak działało:)

P.s Plik HTML znajduje się w tym samym folderze co exek. --=============================
Pozdrawiam!
Michał Lipski
E-mail: [email protected]
http://www.delphi.programowanie.prv.pl
GG#: 3742497

Pozostało 580 znaków

2002-05-19 19:17
_LKS_
0

zrob tak:
WebBrowser1.Navigate(ExtractFileDir(ParamStr(0))+'\strona.html');---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

Pozostało 580 znaków

2002-05-19 21:30
Micha?
0

LKS napisał:

zrob tak:
WebBrowser1.Navigate(ExtractFileDir(ParamStr(0))+'\strona.html');

--
-=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

Ok, wielkie dzięki bardzo mi pomogłeś:)

--
Pozdrawiam!
Michał Lipski
E-mail: [email protected]
http://www.delphi.programowanie.prv.pl
GG#: 3742497

Pozostało 580 znaków

2002-05-20 20:28
_RFL_
0

LKS jestes wspanialy, znasz odpowiedzi chyba ma wszytskie pytania!!!!!!!!!!! {brawo} {brawo} {brawo} --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

Pozostało 580 znaków

2002-05-20 20:33
Micha?
0

RFL napisał:
LKS jestes wspanialy, znasz odpowiedzi chyba ma wszytskie pytania!!!!!!!!!!! {brawo} {brawo} {brawo}
&gt
&gt--
&gtDelphi 6, Pascal
&gt
&gt----====Pozdrawiam @ll====----
&gt------====== RFL ======------
&gt--==[ [email protected] ]==--

Wpełni się z tym zgadzam {brawo} {brawo} {brawo} --Pozdrawiam!
Michał Lipski
E-mail: [email protected]
http://www.delphi.programowanie.prv.pl
GG#: 3742497

Pozostało 580 znaków

2002-05-20 21:08
_LKS_
0

heh dzieki
ale musze was rozczarowac :-)
wcale nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania :-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

Pozostało 580 znaków

2002-05-21 09:58
_RFL_
0

LKS napisal:
&gtwcale nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania

No to moze troche przesadzilem, ale na pewno jestes najlepszym programista Delphi na tym forum!!!!! {brawo} {brawo} {brawo} --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

Pozostało 580 znaków

2002-05-21 13:27
_LKS_
0

RFL napisal:

No to moze troche przesadzilem, ale na pewno jestes najlepszym programista Delphi na tym forum!!!!!

heh znowu dzieki ale...
najlepszym programista tez nie jestem :-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0