Dżwięk w Delphi...

0

Pytałem sie już wcześniej jak odegrać dwa dźwięki w Delphi, ale zapytam sie jeszcze raz może ktoś bedzie wiedział... W moim wczesniejszym poscie ktos mi odpowiedzial ze moge wsatwic na forme dwa mediaplayery i to zadziala ale niestety... Kiedy napisze dwa razy PlaySound to jeden dzwiek przerywa drugi :( A kiedy polocze mediaplayer z PlaySound to tez nie dziala!!! Miksowanie dzwiekow tez mi nie pomaga bo chce zrobic taka niby gre... CZY KTOS ZNA JAKIS INNY NA TO SPOSOB ??? JEZELI TAK TO NIECH NAPISZE, BO JEST MI TO BARRRDZO POTRZEBNE! Z góry dziękuje.
Adam cos mowil o ustawianiu flag i rzebym poczytal o tym w pomocy, ale nie moge tego tam znalezc, a tak w ogÓle to nie zabardzo znam angielski... hmm...

Pozdrawiam @LL; {hello} --Rafalrs

0

Ja mialem podobna sytuacje, ale u mnie wina lezala po stronie karty dzwiekowej (mam SB128Pci) wystarczylo zainstalowac ja jako standardowe urzadzenie.

Pozdrawiam PEDROS

0

Sproboj skorzystac w modulow: Fmoda (www.fmod.org) lub Bassa (nie znam)

0

rafalrs napisał:
W moim wczesniejszym poscie ktos mi odpowiedzial ze moge wsatwic na forme dwa mediaplayery i to zadziala ale niestety... Kiedy napisze dwa razy PlaySound to jeden dzwiek przerywa drugi :(

MediaPlayera nie uruchamia sie przez PlaySound. PlaySound to funkcja 'spoza' MediaPlayera.--Pawel

Delphi6

0

pq napisal:
&gtMediaPlayera nie uruchamia sie przez PlaySound.
&gtPlaySound to funkcja 'spoza' MediaPlayera

A gdzie ja niby napisalem ze mediaplayera uruchamia sie przez playsound???

--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--
----====[ GG: 3532533 ]====----

0

RFL napisał:

&gt
&gtA gdzie ja niby napisalem ze mediaplayera uruchamia sie przez playsound???
&gt
Tak zrozumialem: moge wsatwic na forme dwa mediaplayery i to zadziala ale niestety... Kiedy napisze dwa razy PlaySound [itd]

Teraz pojmuje ze to sie odnosilo do dwoch oddzielnych spraw :)
--Pawel

Delphi6

0

Ok wybaczam ci {browar} --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1