Program w Delphi...

0

Mam dwa pytania:

  1. Jak ZABEZPIECZYć mój program przed DEKOMPILACJą?
  2. Jak w dll-u napisać coś o takim samym działaniu, aby kompilator nie "wrzeszczał"?:

library Szukaj;

(...)
procedure Skanuj;
begin
FindFile(DriveList.Directory, 'xxx.res');
FindFile(DtiveList.Directory, 'aaa.exe');
end;
(...)

begin
end.

przy czym:
DriveList to okno z dyskami do wyboru;
Directory to okno z katalogami do wyboru.
Przy pomocy tych ustawień procedura ma wyszukać pliki xxx.res i aaa.exe na
podym dysku i w podanym katalogu.
Ta dll-ka to procedura uruchamiana z programu głównego, gdzie te okna razem z formą są.

Proszę o pomoc, z góry dziekuję i pozdrawiam.--

0

Z tego co mi wiadomo to przed dekompilacją nie da się zabezpieczyć...

0

Może sie ośmieszam w tym momencie ale jak mozna zdekompilować plik exe???
Niechodzi wam o desasembleracje?--by Solinari

0

Do dekompilacji możesz użyc na przyklad dekompilatora Delphi ktory znajduje sie na tej stronie w dziale download...

Pozdrawiam @LL;--Rafalrs

0

Sa dekompilatory do delphi, np: DeDe
On zwraca wyglad formy, nazwy procedur, komponenty w odpowiednie miejsca itp...
Jednak wszystkie procedury sa w Assemblerze...

0

Są programy szyfrujące i pakujące. Jeśli spakujesz program upx'em to taki dede już sobie nie poradzi a twój exe straci na wadze sporą ilość.--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Imperior

0

ale upx ma rowniez opcje -d (decompress):-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

To upx + szyfrujący :) (tego nie próbowałem)

--
Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Imperior

0

ja robie tak:
najpierw pakuje progsa upx'em, potem edytuje go w hexedytorku i zmieniam w kilku miejscach :-)
i jak wpisze upx -d to mi pokazuje: "file is modified/hacked/protected; take care!!!" :-)
---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Tylko ze jak go pozmieniesz w kilku miejscach to moze nie dzialac :)

0

Tylko ze jak go pozmieniesz w kilku miejscach to moze nie dzialac

trzeba wiedziec ktore miejsca mozna zmienic zeby wsio bylo OK
sam sprawdzalem metoda prob i bledow:-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

OK. Dzięki za odp. na 1 pytanie. :-)
Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi również na 2 (ważniejsze, o wiele)? hmm...
Pozdrawiam Naszy--

0

lamer napisał:
Z tego co mi wiadomo to przed dekompilacją nie da się zabezpieczyć...

NIEEE a slyszales kiedys o motaniu kodu (transformaty Fouriera itp)
polecam lekture profesjonalnych ksiazek do programowania :-)

wojta$--Lets make linux better :-)

0

W tym problem że nie słyszałem :)
Ale skoro jest koder to bardzo możliwe że jest i dekoder....

0

lamer napisał:
W tym problem że nie słyszałem :)
&gtAle skoro jest koder to bardzo możliwe że jest i dekoder....

Tak w roli scislosci dekoder jest to urzadzene badz program kodujacy wbrew pozorom a do dekodowania sluzy encoder .

a algorytmy deszyfrujace sa do wszystkich rodzajow kodow szkoda tylko ze opieraja sie na algorytmie BRUTE FORCE :-( albo na kluczowaniu

np. sproboj zlamac cokolwiek zakodowane kluczem RSA na swoim PC ??

powodzenia

wojta$

--Lets make linux better :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1