TStrings?

0

Mam problem z tworzeniem obiektu TStrings.

Wpierw go deklaruję, a potem uzywam TString.Create.
Podczas kompilowania wywala ostrzeżenie o abstakcyjnym utworzeniu
metody, a podczas uruchamiania appa, wywala błąd typu EAbstractError.

O co chodzi?
Jak to obejść? {glowa}

0

Wrzuć fragment z kodem i do miejsca, gdzie wywala błąd.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

TStrings jest klasą bazową z wieloma metodami zadeklarowanymi jako abstract. Sposobem na to jest używanie do tworzenia obiektów tej klasy następującej deklaracji:

var ts:TStrings;
begin
ts:=TStringList.Create;
//tu twój kod
end;

I używanie Ts jako TStrings normalnie. Podejrzane w którymś z modułów Delphi {hello}
pozdr

--Michał
TJS group
delphi 5,6
" Praktyka - to jest wtedy gdy wszystko działa lecz nikt nie wie dlaczego
Teoria - jest wtedy gdy nic nie działa ale wszyscy wiedzą dlaczego,
My łączymy teorię z praktyką
NIC NIE DZIAŁA I NIKT NIE WIE DLACZEGO "

0

ec_mike napisał:
var ts:TStrings;
begin
ts:=TStringList.Create;
//tu twój kod
end;

Ale numer! W D3 bez problemu używałem TStrings;--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1