Pomocy z zasobami

0

Pochwalony
Mam pytanko. Jeżeli znasz na nie odpowiedź bardzo proszę o odpowiedzenie na ten post. Czy mógłbyś/aś mi przetłumaczyć daną linijkę na Polski??
BlockWrite(F, LockResource(LoadResource(hInstance, Res))^, SizeOfResource(hInstance, ReS));
*F jest to zmienna typu File
*Res typu Integer
Bardzo proszę o podpowiedź. Dzięki z góry. Hey----
Patryk Kiciński
[email protected]
http://www.PAST-SKRIPTUM.prv.pl
http://www.STRONEK.prv.pl
http://www.FIRMS.prv.pl
GG : #2975390

0

KiteK napisał:
BlockWrite(F, LockResource(LoadResource(hInstance, Res))^, SizeOfResource(hInstance, ReS));

Zapisz do pliku F, zasób zablokowany (np. przed odczytem przez inny program) o uchwycie Res, który załadowałeś z pliku o uchwycie hInstance, o rozmiarze zwróconym przez SizeOfResource :)

A teraz bardziej po ludzku.
hInstance - uchwyt modułu (czyli twojego pliku)
Res - zasób, który chcesz zapisać
LoadResource - funkcja, która ładuje zasób z pliku do pamięci
LockResource - funkcja blokująca dostęp do zasobu (żeby w tym czasie jak zapisujesz żaden program się nie dorawał do twojego zasobu)
SizeOfResource - zwraca rozmiar zasobu Res z pliku o uchwycie hInstance--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dzięki bardzo Dryobates!. Uratowałeś mi zadek! :)----
Patryk Kiciński
[email protected]
http://www.PAST-SKRIPTUM.prv.pl
http://www.STRONEK.prv.pl
http://www.FIRMS.prv.pl
GG : #2975390

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1