listbox

0

mam pytanie.zrobilem program ,w ktorym sa 2 listboxy i gdy zaznacze w 1 ;istboxie pozycje rower i wcisne na buttona to przenosi rower do 2 listboxa ,ale pozycja rower zostaje jeszcze w 1 listboxie.
Gdy przeniose z 1 listboxa pozycje rower do 2 listboxa to gdy ponownie przeniose ta sam pozycje to w 2 listboxie pojawia sie kilka razy pozycja ktora wybiore

ale nie tak:

if ListBox2.Items.IndexOf('rower') &gt -1 then // nie dodawaj roweru bo już jest

0

Deja vu ??!!
[o ile to sie tak pisze :)]--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

bleble napisał:
mam pytanie.zrobilem program ,w ktorym sa 2 listboxy i gdy zaznacze w 1 ;istboxie pozycje rower i wcisne na buttona to przenosi rower do 2 listboxa ,ale pozycja rower zostaje jeszcze w 1 listboxie.
&gtGdy przeniose z 1 listboxa pozycje rower do 2 listboxa to gdy ponownie przeniose ta sam pozycje to w 2 listboxie pojawia sie kilka razy pozycja ktora wybiore
&gt
&gtale nie tak:
&gt
&gtif ListBox2.Items.IndexOf('rower') &gt -1 then // nie dodawaj roweru bo już jest

Do jaej chory , o co ci chodzi ???? :[[
Założę się że po wpisaniu w wyszukiwarce Listbox wyskoczą tylko twoje
pytania z dwoma Listbox'ami i rowerem :)
Już z miliard osób ci odpowiedziało a ty wciąż swoje,
jaj sobie robisz czy naprawdę tego nie rozumiesz ???????--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

&gtjaj sobie robisz czy...
hehe :) miało być "jaja"--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

piechnat napisał:
&gtDo jaej chory , o co ci chodzi ???? :[[
&gtZałożę się że po wpisaniu w wyszukiwarce Listbox wyskoczą tylko twoje
&gtpytania z dwoma Listbox'ami i rowerem :)
&gtJuż z miliard osób ci odpowiedziało a ty wciąż swoje,
&gtjaj sobie robisz czy naprawdę tego nie rozumiesz ???????
&gt
Nie denerwuj się, to pewnie automat :D
Jakiś skrypcik się uruchamia i ciągle wysyła to samo.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Prośba o pomoc do Delphi po polsku. Oceniajcie i dodawajcie komentarze
http://codecentral.borland.com/codecentral/ccweb.exe/listing?id=18659

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

no to juz chyba bedzie 10 post dotyczacy listboxow i rowerka :)
moze te bleble nie potrafi znalezc swoich poprzednich postow ;)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1