Te same procedury

0

Jak zrobić te same operacje na dwóch komponentech? (dajmy na to CheckBoxy).
Próbowałem tak:

with CheckBox1 and CheckBox2 do //tu po "CheckBox2 wyskakuje błąd :(
begin
Color:=StringToColor('clBlue');
Font.Color:=StringToColor('clWhite');
end;

???

0

Zrob sobie procedurke, ktora ma jako parametr wskaznik do komponentu. Potem jom wywolaj do roznych komponentow i niech ona cos z nimi robi. Chyba zadziala. :))--Delphi 4

Skysh The God, Your Slave

0

Czytałeś kiedyś całe forum?
To masz okazje, bo gdzieś widziałem temat o tym jak odwołać się do wszystkich komponentów danego typu....tylko nie pamiętam jak się nazywa i jak bardzo głęboko na dole jest!--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Taaa forum czytam od początku jak powstało i pamiętam o co chodziło (chyba o zmiane kolorów labelów (?)) tyle że nie umiem tego znaleź i tak mi sie przypomina że było tam więcej roboty (w moim wypadku) niż gdybym podzielił na 2 "with ... do".

Spox :)

0

To zrób taką procedurke jak napisał Skysh.

procedure FontColor(check: TCheckBox);
begin
with check do
begin
Color:=StringToColor('clBlue');
Font.Color:=StringToColor('clWhite');
end;
end;--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Czy ktos pamieta namiary na ten post co jest gleboko na dole? Albo powie mi jak to zrobic? Pls!!!--Pawel

Delphi6

0

Coś mi sie zdaje że już go nie ma :(

0

:((((((((((((((

Gdzie jest archiwum!!!!???!!!--Pawel

Delphi6

0

Nie ma :(
(?)

0

Obok wyszukiwarki(!) w menu Pokaż posty jest archiwum.--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Dzieki, ale i tak nie moge tego (na razie) znalezc. --Pawel

Delphi6

0

Post 'Label', autor 'Lamer', 09.03.2002 11:09

Funkcja FindComponent

--Pawel

Delphi6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1