CoolForm

2002-03-24 09:48
thenkles
0

Może zna ktoś podobny komponent do CoolForm, bo na delphi 6 nie chciał się zainstalować? A może da się to łatwo zrobić bez użycia specjalnych komponentów? (dla niewtajemniczonych - CoolForm to komponent, który pozwala dać maskę na formę)---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

2002-03-24 23:11
uk
0

dobry byl komponent plugin

w przeciwienstwie do coolform udalo mi sie go uzyc ale tylko w programie testowym :) bo potem nie mialem jeszcze okazji
testowalem go w delphi 4 w 6 jeszcze tez nie mialem okazji

jest chyba gdzies na tej stronie pod nazwa xplugin.zip

pozdrawiam

--Zuk

Pozostało 580 znaków

2002-03-25 10:13
Imperior
0

Da się bez użycia komponentów - forma w delphi 6 ma właściwość TransparentColor (tu wybierasz kolor prześwitywania, możesz też dać ten kolor formie) i dajesz jeszcze Transparent na True;

To wszystko--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-03-25 13:25
thenkles
0

Imperior w dniu 25.3.2002 10:13 napisal:
Da się bez użycia komponentów - forma w delphi 6 ma właściwość TransparentColor (tu wybierasz kolor prześwitywania, możesz też dać ten kolor formie) i dajesz jeszcze Transparent na True;

Tak, tylko to działa jedynie pod windą 2000 albo lepszą---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

2002-03-25 13:37
thenkles
0

Zuk w dniu 24.3.2002 23:11 napisal:
dobry byl komponent plugin
&gt
&gtw przeciwienstwie do coolform udalo mi sie go uzyc ale tylko w programie testowym :) bo potem nie mialem jeszcze okazji
&gttestowalem go w delphi 4 w 6 jeszcze tez nie mialem okazji
&gt
&gtjest chyba gdzies na tej stronie pod nazwa xplugin.zip

Tyle, że xplugin to tylko przykład użycia skór, a mi chodzi o maskę, czyli zmianę kształtu formy.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

2002-03-25 17:55
Imperior
0

Był jeszcze komponent SkinForm. Tam w przykładzie był skin komórki i maska też.--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-03-26 13:24
Skysh
0

Mozna kroic forme recznie. Nie pamietam dokladnie, ale jest taka procedurka, okresla siem tablice punktow orientacyjnych i wycina w taki wielokont. Ale to jest dosc skomplikowane recznie. Mysle jednak ze nie jest problemem napisanie programiku, ktory bedzie zamienial rysunek czarno-bialy na takom tablice danych w pliku. :))--Delphi 4

Skysh The God, Your Slave

Pozostało 580 znaków

2002-03-26 16:07
thenkles
0

Skysh w dniu 26.3.2002 13:24 napisal:
Mozna kroic forme recznie. Nie pamietam dokladnie, ale jest taka procedurka, okresla siem tablice punktow orientacyjnych i wycina w taki wielokont. Ale to jest dosc skomplikowane recznie. Mysle jednak ze nie jest problemem napisanie programiku, ktory bedzie zamienial rysunek czarno-bialy na takom tablice danych w pliku. :))

Heh, dla początkującego to zawsze jest problem :(---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0