Memo jak w dosie

0

Zna kto może jekiś komponent, który wyglądałby tak jak w dosowym Edicie? ;) :P
Albo taki gdzie można ustawić kursor taki pogrubiony jak tam?--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

0

Z tym kursorem to znam jeden - nazywa się memo :) Przejrzyj sobie sekcję Carets w Windows SDK. Tam możesz stworzyć kursor o dowolnym kształcie (nawet małpki :) )--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

0

Dryobates napisał:
Z tym kursorem to znam jeden - nazywa się memo :) Przejrzyj sobie sekcję Carets w Windows SDK. Tam możesz stworzyć kursor o dowolnym kształcie (nawet małpki :) )
&gt

mi potrzebny tylko prostokącik, jeśli możesz to podeślij mi przykładzik w Delphi [email protected]
Delphi - Lets make Windows better....

0

Spin napisał:
&gtmi potrzebny tylko prostokącik, jeśli możesz to podeślij mi przykładzik w Delphi [email protected]
&gt
Łeeeeeee, za nic nie chce u mnie przetwarzać WM_SETFOCUS (w ogóle nie dociera) więc nie mogę tworzyć kursora.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

0

&gtŁeeeeeee, za nic nie chce u mnie przetwarzać WM_SETFOCUS (w ogóle nie dociera) więc nie mogę tworzyć kursora.

to wyślij mi ten fragment z SDK--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

0

Spin napisał:
&gtto wyślij mi ten fragment z SDK
&gt
Mógłbym Ci wysłać, ale chyba wygodniej będzie jak skorzystasz z pomocy.
W Delphi:
Help-&gtWindows SDK-&gtMicrosoft Win32 Programmers Reference-&gtCarets

Tam w dziale jest także przykład w C++.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

0

THX !!!--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

0

Spin napisał:
THX !!!
&gt
Jak uda Ci się zmienić ten kursor, to wrzuć kod na forum, albo prześlij [email protected] To może dojdę, dlaczego u mnie nie chciało przechwytywać tego komunikatu.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1