font size w dosie

0

drukuję tekst na drukarce igłowej ale chciałbym zmniejszyć czcionkę i nie wiem jak :-/ help

0

drukarki igłowe mają coś takiego jak kody sterujące. W różnych drukarkach różnie one wyglądają. Poszukaj w opisie do drukarki. Są to zazwyczaj kilku znakowe komendy i wysyła się je tak jak text. Tu masz np. do OKI PM4410

0

no mam taką tabelkę, ale wybacz nic nie kumam z tego

w tabeli mam coś takiego:
dziesiętnie/szesnastkowo/ascii
15/0f/SI

wpisuje writeln(lst,15) i nie dziala ;/

0
me napisał(a)

no mam taką tabelkę, ale wybacz nic nie kumam z tego

w tabeli mam coś takiego:
dziesiętnie/szesnastkowo/ascii
15/0f/SI

wpisuje writeln(lst,15) i nie dziala ;/

w taki sposób wysyłasz na drukarkę dwa znaki - "1" i "5". Jeśli chcesz wysłać znak o kodzie 15 to musisz dać tak
WriteLn(lst, Chr(15));

0

wspaniale
tylko mam jeszcze jeden problem
najpierw ustawiam writeln(lst,chr(15))
ustawiam na samym końcu drukowania writeln(lst,chr(10)) i nie ustawia

0

a co to jest? NewLine? Jeśli tak to spróbuj wysłać po tym jeszcze np. spacje

0

posyłam cały wiersz i nic świeci się dalej dioda tak jakbym miał CPI 17,1 i drukuje w tych ustawieniach
dopiero jak wyłączę drukarkę i włączę ponownie to ustawia na CPI 10 ;/

w trakcie drukowania w momencie gdy ma się przestawić na CPI 10 przywiesza mi się drukarka po czym po chwili idzie dalej ale nic nie zmienia, może kod zły daję :/ ale w instrukcji jest poprawny

nie stop wpisałem 10 powinienem wpisać 18, mój błąd ;/

to teraz nie rozumiem tylko jednego, czemu w pewnym momencie drukarka mi się przywiesza i czeka na naciśnięcie przycisku ;/

0
me napisał(a)

nie stop wpisałem 10 powinienem wpisać 18, mój błąd ;/

to teraz nie rozumiem tylko jednego, czemu w pewnym momencie drukarka mi się przywiesza i czeka na naciśnięcie przycisku ;/

a co to za moment? co wysyłasz

PS. edytuj posty // Anonim nie może edytować postów, ja je połączyłem - Ktos

//no fakt :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1