Font-size - pętla each

0

Witajcie,
Walczę ze skryptem powiększającym wielkość tekstu (3 parametry - zerowa, +1 i +2). Działa ok, problem mam jedynie z linkami, powiększają się, bez zerowania. Ktoś miał z tym styczność?

increaseBox: function(multiplier){ 
var listelements = jQuery('*');
 listelements.each(function(){ 
jQuery(this).css({"font-size":''}).css("font-size", parseInt(jQuery(this).css('font-size')) + multiplier + 'px');
 }); 
}
0

Wrzuć może to na http://jsfiddle.net i podeślij proszę link do Twojej wrzutki z działającym kodem. Tak będzie znacznie łatwiej :)

0
cerrato napisał(a):

Wrzuć może to na http://jsfiddle.net i podeślij proszę link do Twojej wrzutki z działającym kodem. Tak będzie znacznie łatwiej :)

Podesłałem wiadomość priv :)

1

Nie wiem co chcesz tym kodem osiągnąć, bo najpierw wszedzie ustawie font size jako pusty string
jQuery(this).css({"font-size":''}) a potem robisz konkatenacje.

Ja osobiście odrwdzalbym Ci robienie takich one-liner'ow, bo łatwiej o błąd i gorzej z debugowaniem.

Nie wiem czy to pomoże, ale może w przypadku linków dochodzi jescze kwestia pseudoselektorow typu :active, :link, :visited.

Poza tym na wszelki wypadek bym parsowal parametr na inta. To jest JS, Bóg jeden wie co tam się dzieje przy przekazywaniu parametrów hehe :)

0

Link do fiddle - tutaj działa jak należy - https://fiddle.net/mzjed5xu/1/
Identyczny fragment mam u siebie, różnica polega na tym że link jednak nie reaguje na czyszczenie.

font-size:'' jest ustawiany na zerowanie, aby niepotrzebnie się nie zwiększał w nieskończoność

1

Oo teraz w kodziku widzę że lepiej to zorganizowałes z tym usunięciem atrybutu style. Wykorzystaj jeszcze ta zmienna sizeel.

A co chodzi o rozwiązanie problemu, hmm, czy badasz w przeglądarce jakie atrybuty ma dany link? Bo mam wrażenie, że nadal problem może tkwić w tych pseudo selektorach. Ofc mogę się mylić :) polecam też użycie przegladarkowego debuggers od Js'a I tam analizować zmiany.

Na wszelki wypadek wyczyść wszelki cache :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1