zaniechanie zamkniecia programu w delphi.

0

Jak zatrzymac zamkniecie programu? Chodzi mi o to, abym mogl wyswietlic okno z zapytaniem typu: "Czy na pewno chcesz zamknac..." nawet przy zamknieciu krzyzykiem na pasku.

0

w zdarzeniu OnClose formy:

int b = Application-&gtMessageBox("Zamknąć?","Potwierdź",MB_YESNO|MB_ICONQUESTION);

if (b == ID_YES)
{
Action = caFree;
Application-&gtTerminate();
}
else
{
//nie rob nic
}

Kod jest w C++, ale łatwo go zmienić na Delphi:)

0

procedure TForm1.FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: Boolean);
begin
If Application.MessageBox('Chcesz zamknąć program?', 'Zamknięcie', 4) = ID_YES then CanClose:=true else CanClose:=false;
end;
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

0

Zenek napisał:
&gtelse
&gt{
&gt //nie rob nic
&gt}

a czy przypadkiem zamiast tego "nie rob nic" nie powinno byc Action=caNone ??--sys:&gt logout....

0

Racja!!!!!!!! Przepraszam za to niedopatrzenie:)--trala la

0

to można prosić o kod bez błędów napisany pod delphi?

0

nowicjusz napisał:
to można prosić o kod bez błędów napisany pod delphi?

A co ja zrobiłem? Tak jak pisze w zdarzeniu OnCloseQuery formy wpisujesz tak, żeby wyglądało jak w poprzednim post'cie (nie wiem jak to się odmienia :P )--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

--------------Blok reklamowy :) -----
kanał: #4programmers.net lub #4programmers
w sieci POLNet
serwer np.: warszawa.ircnet.pl

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1