Do Sheitara (niekoniecznie do niego) [PaintBox i TBitmap]

0

Kiedys napisales ze aby na canvasie paintboxa wyswietlic TBitmap nalezy
PaintBox1.Canvas.CopyRect(0,0,Bmp.Width,Bmp.Height), - to niedziala, zle parametry. Prosze powiedz jak to zrobic :))

--
Vroc

0

To może paintbox1.canvas.draw(0, 0, bmp); ?
Chociaż tamto też powinno działać.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

W tej pierwszej rzeczywiście są złe parametry powinno być np:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
t:tbitmap;
begin
paintbox1.Canvas.CopyRect(Rect(0,0,10,10),t.Canvas,Rect(20,20,30,30));
end;

Pierwszy rect to cel, potem canvas skąd ma brać i na koniec rect w canvasie skąd ma brać.--, tradycyjnie pozdrawiam - Numi.

0

Numi: jenki, a wlasnie znalaznel sam odpowiedz:&gt&gt&gt--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0