Jak zablokowac zamykanie formy poprzez Alt+F4 ?

0

Temat w zasadzie mowi wszystko;) Chcialbym po prostu aby nie mozna bylo zamknac danej formy poprzez Alt+F4.

Ktos wie jak to zrobic?--take care,

Wodzu

0

Zrobić MenuPopup
Zrobić item ze skjtótem Alt+F4
i to wszystko.--Delphi 2 , 6 i 5
Ciekawe pomysły i poszukiwanie rozwiązań.

0

Ustaw KeyPreview formy na True i daj w OnKeyDown:

if (Key=VK_F4) and (ssAlt in Shift) then Key:=0;
--Pawel

Delphi6

0

Dziekuje wam za odpowiedzi...

pq, jestes jak zwykle nieoceniony! {brawo} --take care,

Wodzu

0

Można też w zdarzeniu OnClose formy wpisac : Action:=caNone;--Delphi 5

Pozdrawiam

0

dchcorp napisał:
Można też w zdarzeniu OnClose formy wpisac : Action:=caNone;

Ale to wylacza wszystkie metody zamkania formy, a nie tylko przez Alt-F4 !!--Pawel

Delphi6

0

OnCloseQuery:
CanClose = false;--You may say I am dreamer...

0

Zenek napisał:
OnCloseQuery:
&gtCanClose = false;

Jak wyzej: to wylacza wszystkie metody zamkania formy, a nie tylko przez Alt-F4 !!
--Pawel

Delphi6

0

Przeciez Wodzu nie napisal ze to ma byc TYLKO przez ALT-F4 :P --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

RFL napisał:
Przeciez Wodzu nie napisal ze to ma byc TYLKO przez ALT-F4 :P
&gt

Jakby mu chodzilo a zamyykanie w ogole, to chyba by napisal
Jak zablokowac zamykanie formy?
a nie
Jak zablokowac zamykanie formy poprzez Alt+F4 ?--Pawel

Delphi6

0

Ach, sorki, mam nadzieję, że mi wybaczycie {browar} --You may say I am dreamer...

0

Chodzilo mi o to co napisal pq, myslalem ze wyrazilem sie dosc jasno w poscie. Jesli nie, to wybaczcie;)--take care,

Wodzu

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1