[Delphi] Jak zablokowac ALT+F4

0

Jak mozna zablokowac wylaczenie programu przy pomocy klawiszy ALT+F4
Wiem, ze najprosciej byloby OnKeyPress jakies ostrzezenie walnac i juz. Tylko jakie kody ASCII maja te klawisze...

0

Popatrz na strone forum. U gory po prawej jest okienko, a obok przycisk szukaj. Ciekawe, do czego moze sluzyc...

No dobra, tym razem zrobilem to za Ciebie

http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=10516--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Sorry ale jestem tu nowy :( Obiecuje, ze teraz juz bede uwazal.......

0

W OnCloseQuery wpisujesz:
CanClose:=False;

Jak chcesz wyłączyć blokade dajesz:
CanClose:=True;

{browar}


The Delphi has you ...

0

cimak napisał:
W OnCloseQuery wpisujesz:
&gt CanClose:=False;
&gt
&gtJak chcesz wyłączyć blokade dajesz:
&gt CanClose:=True;
&gt
Oj, cimak, jakbys tez tu zajrzal:
http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=10516
albo troszke sie zastanowil,to bys zauwazyl, ze Twoja metod blokuje WSZYSTKIE metody zamkniecia formy, a pytanie bylo tylko o Alt+F4.
--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

SORRY {wstyd} ------------------------------------------------------------
The Delphi has you ...

0

Dzieki juz mam rozwiazanie.........

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1