Skryp do wrzucania zdjęć na serwer.

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-04 09:11
0

Witam, potrzebuje zrobić taki skrypcik ze klient wybiera pliki graficzne , moze ich byc rozna ilosc daje wyslij i pliki leca na serwer. Cos na styl programiku do przesylania zdjec do wydruku cyfrowego. Tylko jest 1 problem , kazdy skrypt ma okreslony czas dzialania, jezeli klient wybierze np 100 obrazkow to skrypt sie wywali, jak to mozna najlepiej rozwiazac?

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 10:15
0

Ograniczyc ilosc zdjec jednego przesylu?

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 10:22
0

Albo tak jak te aplikacje czyli applet.


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 10:47
0

Tzn w sumie chodzilo by mi o cos takiego kliento wchodzi na stronke loguje sie i teraz chyba by wchodzilo w gre activeX bo np po lewej stronie chcialbym miec drzewo katalogow kompa lokalnego, jak klikne na katalog w oknie gdzies po prawej stronie miniaturki zdjec sie pojawiaja. W czym cos takiego mozna zrobic?

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 10:54
0

Mozna i w activeX i w javie jako applet, z czego polecam jednak applety, bo activeX dziala poprawnie chyba tylko na ie. Sa wprawdzie dodatki np. do firefoxa, ale zeby to dzialalo tak jak bylo zamierzone to nie jestem do konca pewien ;)

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 10:58
0
johny_bravo napisał(a)

Mozna i w activeX i w javie jako applet, z czego polecam jednak applety, bo activeX dziala poprawnie chyba tylko na ie.
pozdrawiam
johny

A w czym zrobic acticx-a zeby bylo darmowe? :)

Pozostało 580 znaków

2006-11-07 12:43
0
Glina napisał(a)

jezeli klient wybierze np 100 obrazkow to skrypt sie wywali, jak to mozna najlepiej rozwiazac?

Zaraz zaraz. To jednak można wysłać na serwer więcej niż jeden plik "na raz"?

Pozostało 580 znaków

2006-11-07 12:53
nav
0

Można. A limit czasowy - ini_set albo set_time_limit(0)


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-11-07 13:34
0
Juhas napisał(a)
Glina napisał(a)

jezeli klient wybierze np 100 obrazkow to skrypt sie wywali, jak to mozna najlepiej rozwiazac?

Zaraz zaraz. To jednak można wysłać na serwer więcej niż jeden plik "na raz"?

a kto powiedział że nie ?


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-11-07 15:29
0
Adamo napisał(a)
Juhas napisał(a)
Glina napisał(a)

jezeli klient wybierze np 100 obrazkow to skrypt sie wywali, jak to mozna najlepiej rozwiazac?

Zaraz zaraz. To jednak można wysłać na serwer więcej niż jeden plik "na raz"?

a kto powiedział że nie ?

No się pytałem niedawno, to odpowiedzieliście, że nie ;)
Więc jak to zrobić?

Pozostało 580 znaków

2006-11-07 15:36
nav
0

Wiele pól typu file, każde o innej nazwie. Ale pamiętaj, że limit pamięci PHP musi być większy, niż suma rozmiarów wrzuconych plików.


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0