Scrollbar - ustawienie początkowe

Odpowiedz Nowy wątek
kajak
2006-10-23 22:28
kajak
0

Potrzebuje otworzyć w ramce stronę [http://pajacyk.pl], ale tak aby scrollbary miały ustawioną konkretną warość różną od 0, konkretnie: mam małą ramkę chcę w niej wyświetlić tylko brzuszek pajacyka.
Z góry dzięki za odpowiedź!</ort>

Pozostało 580 znaków

2006-10-24 16:25

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

window.scrollTo(x,y);

styknie ci tyle? czy nie wiesz co z tym zrobić?

Pozostało 580 znaków

kajak
2006-10-24 22:06
kajak
0

A mógłbym prosić o dokładny kod?
Robię:

<script language="javascript">
<!--
parent.frames[1].scrollTo(100,100);

-->
</script>

w pliku z jakąś tam ramką, ale niestety mi nie przesuwa wcale.

Pozostało 580 znaków

nav
2006-10-25 00:42
nav

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Jeśli to pierwsza ramka, to wpisz 0 zamiast 1. Tablice są numerowane od zera.


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-10-25 09:47

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Nie no, numery mam dobre, obawiam się jednak, iż nie można swobodnie kontrolować innych ramek.
Mam inne pytanie jeszcze, czy można uruchomić js w stronie definiującej ramki?

inne ramki można kontrolować, jednak nie jestem pewny czy można cokolwiek z nimi robić jeśli zawierają stronę z cudzej domeny
można wywoływać javascript na stronie definiującej ramki
jeśli chodzi o pajacyka to na IE strona się przesuwa na niego po dodaniu w adresie #Map2 (to nazwa mapy więc chyba nie powinna no ale tak jest)


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

kajak
2006-10-30 21:00
kajak
0

Dzięki, jednak na firefoxie to nie działa.;/

Pozostało 580 znaków

TPhoenix
2006-10-30 23:23
TPhoenix
0

Wlasnie ... mam ten sam problem, uzywam funkcji iframename.scroll(x, y); , ale to dziala na IE i Operce, a FF nie zna takiej funkcji ...
Czym to zastapic ?

Z gory dzieki :]

Pozostało 580 znaków

2006-11-02 00:37

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

jak pisałem shoutboxa to używałem funkcji:

<body onload="window.scrollTo(0,999999);"> oczywiście musi być ona zawarta w iframe, który jest w ramce np: przykład (głupawy) strona1: ``` <html> <body> <iframe src="ramka.htm"></iframe> </body> </html> ``` ramka.htm: ``` <html> <body onload="window.scrollTo(0,999999);"> tresc </body> </html> ``` Oczywiście upraszczam w tym przykładzie ale chyba zrozumieliście o co chodzi. Przy użyciu w php funkcji include i prostego ```php str_replace ``` podmieniającego <body na <body onload="window.scrollTo(x,y);" można wykombinować coś miłego [rotfl]
Stopki brak.

Pozostało 580 znaków

2006-11-02 09:34

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

a dlaczego nie dać poprostu linku na pajacyka? ;]


It's not just about livin' forever Johny.
The trick is livin' with yourself forever.

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 02:02

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

żeby było trudniej, bardziej szpanersko i wykorzystywało więcej ramu po stronie klienta?


Stopki brak.

Pozostało 580 znaków

2006-11-04 02:37

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

no tak - świetny powód :-D


It's not just about livin' forever Johny.
The trick is livin' with yourself forever.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0