[JS] IE, problem z focus()

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-29 14:40
0

Witam

Mam problem z metodą focus() wywołaną na rzecz inputa z hasłem. W IE za pierwszym razem wszystko jest OK, jedna po załadowaniu strony metodą advAJAX.get() focus() już nie działa. W zdarzeniu on onFocus() zmieniam style tła i dziwi mnie to, że w IE po drugim załadowaniu stronki styl się zmienia, natomiast kursor nie jest już ustawiany na miejsce. Zresztą zobaczcie sami: http://dziex.skni.umcs.lublin.pl/stronka/ (dział CMS). W FF i Operze wszystko śmiga. Nie wiem o co kaman :( Aha, jeszcze jedno, mam IE7 RC1.

// dopisane
Przy okazji mam drugie pytanie: gdy zdefiniowałem advAJAX.setDefaultParameters to co zrobić gdy nie chce żeby się w pewnej sytuacji wywoływały funkcje tam zdefiniowane ?

Pozdrawiam.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-09-29 17:20
0

mi tam cały czas na tej stronie tylko ładuje więc nie wiem o co chodzi
co do drugiego pytania - to po prostu usuwasz te zmienne do wartości początkowych czyli np onLoaded: null, ale lepiej żeby w setDefault... ustawiało się tylko te wspólne dla wszystkich zapytań na stronie wartości


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-09-29 18:04
0

Ke? Jak to tylko Ci się ładuje? Może akurat coś robiłem. Teraz jest dobrze.

Własnie, gdy zrobie onLoading: null to nic nie zmienia. W setDefault mam wspólne, ale to jest sytuacja wyjątkowa.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-09-29 18:20
0

wyjątek tworzy regułę ;)

a strona mi się prawie cały czas ładuje, na IE jest dobrze, a na FF mi co trzeci raz się pokazuje co ma się pokazać a pozostałe dwa - ładuje godzinami (no tyle to aż nie czekałem ;P), w każdym razie nie za bardzo wiem o co chodzi bo focus jest, wprawdzie nie da się pisać mimo focusu, ale to nie wiem czemu, może okno lub formularz lub div w którym się input zawiera straciło focusa

// nie, w IE też mi się co któryś raz nie ładuje, może serwer przeciążony czy coś ?


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-09-29 18:30
0

Ale wyskakuje jakiś timeout? Bo jeszcze nikt się nie skarżył. Serwer raczej powinien wyrobić, bo zbyt dużo danych w tym żądaniu nie przetwarza. Dziwne to troche, bo u mnie za każdym raziem śmiga.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-09-29 18:55
0

nie, kółeczko się "kręci" i pisze "Trwa pobieranie danych" - tyle że już ich nie pobiera
// teraz nie mogę trafić na takie coś i działa, albo coś zmieniłeś albo mniejsze obciążenie albo wtedy to był przypadek albo albo albo


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-09-29 18:58
0

Raczej przypadek, bo w sumie to cały czas coś tam robie przy tym.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0