Statystyki Stat4u - wyswietlenie liczby odwiedzin

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-26 15:00
0

Witam.
Czy jest możliwe w systemie stat4u wyświetlenie na stronie liczby odwiedzających moją stronę www, bez logowania się do systemu stat4u (wpisywania loginu i hasła), dla użytkownika mającego tam konto. (i nie chodzi o wyłączenie hasł, przez co po kliknieciu dostęp jest do wielu informacji - tylko o jedna daną) Chodzi o cos takiego.

Stronę odwiedziło: 150 osób

Jak pobrać info tylko o liczbie osób odwiedzajacych i czy jest to możliwe?
Ps: Autorzy Stat4u nie odpowiadają na prośbę o pomoc, info...
Pozdr


Zapraszam:
http://www.pawelporwisz.pl
Potrzebujesz instalator? Napiszę go za Ciebie (NSIS).
Potrzebujesz program? Napiszę go za Ciebie (Delphi).

Pozostało 580 znaków

2006-09-26 16:53
0

PHP: file_get_contents() + substr() + strpos()

pobierasz stat.4u.pl/cgi-bin/stat4u.cgi?x=identyfikator


Pozostało 580 znaków

2006-09-27 07:00
0

a czy nie lepiej zmniejszyc transfer dla klienta i zrobic sobie statsy samemu?
ot prosty skrypcik i masz wtedy dokladne statystyki, kto, kiedy i jaki plik ogladal:

<?PHP
  $subdir='stats'
  $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  $plik=$subdir."/".basename(getenv("SCRIPT_NAME"));
  if(strncmp($ip,"192.168.",8) && strcmp($ip,"127.0.0.1")){
    // i tu masz w ifie odczyt ilosci odwiedzin:
    if(is_file($plik.".count.txt")){
      $uchwyt=fopen($plik.".count.txt","r+");
      $buffer=fread($uchwyt,filesize($plik.".count.txt"));
    }else{
      $uchwyt=fopen($plik.".count.txt","a+");
      $buffer=0;
    }
    $buffer=$buffer+1;
    fseek($uchwyt,0);
    fwrite($uchwyt,$buffer);
    fclose($uchwyt);

    $uchwyt=fopen($plik.".txt","a+");
    fwrite($uchwyt,date("j F, Y - H:i:s")."  -  ".$ip."\n");
    fclose($uchwyt);
  }
?>

w $subdir sobie wrzucasz .htaccess z 'deny from all' i 'allow from twojeip' albo robisz dostep na hasło.

wrzucasz to gdzies na poczatek kazdego pliku i masz problem z glowy.


Linuksa, czy innego Uniksa, można opisać za pomocą logiki boolowskiej a nie za pomocą prawdopodobieństwa.

'System szesnastkowy jest wspaniały! W skali od 1 do 10 daję mu E'

extreme safety for Ubuntu:
sudo echo -e 'Defaults targetpw\nDefaults timestamp_timeout=0' >> /etc/sudoers

Pozostało 580 znaków

2006-09-28 22:05
0
flabra napisał(a)

a czy nie lepiej zmniejszyc transfer dla klienta i zrobic sobie statsy samemu?
ot prosty skrypcik i masz wtedy dokladne statystyki, kto, kiedy i jaki plik ogladal:
...
wrzucasz to gdzies na poczatek kazdego pliku i masz problem z glowy.

Dzięki. Co prawda liczyłem na to, że można te dane wyciągnąć z stat4u, ale Twój pomysł warty jest przetestowania. Dzięki za kod. Spróbuje coś z tym zrobić.
pozdr

// swoja droga ten watek nie powinien byc w 'hardware' [mf]


Zapraszam:
http://www.pawelporwisz.pl
Potrzebujesz instalator? Napiszę go za Ciebie (NSIS).
Potrzebujesz program? Napiszę go za Ciebie (Delphi).

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0