Licznik odwiedzin

0

Nie ma tu żadnej kategorii żeby zadać takie głupie pytanie to wrzucam tutaj (i testuję przy okazji czy ktoś odpowie ;P)
jak liczone są odwiedziny ? mam w profilu 4.65 odwiedzin/ dzień a wchodzę dziennie po 60 razy (jak tylko mam sekundę)

i przy okazji - kto wpisywał te dane i rejestrował to: http://4programmers.net/account/?id=7648 :D

0

jak liczone są odwiedziny ?

eee, to chyba można łatwo policzyć, mianowice w profilu masz podane ile dni masz konto...oraz ilość odwiedzin; ilosc odwiedzin / ilosc dni = srednia :)
No z mojego liczenia tak wychodzi ;P

// :P

0

tja, no wiem :/
ale kiedy dodawana jest wartość do licznika odwiedzin (zlicza tylko co n-te odwiedzenie :P)

0

Pewnie wchodzisz jak jeszcze sesja nie wygasla, dlatego go nie zlicza.

0

1) należy jeszcze zwrócić uwagę, że licznik odwiedzin pojawił się na długo po tym jak istniało forum - więc niestety, nie jest liczony od daty rejestracji jeśli ktoś jest w serwisie od dawna [dokładnej daty niestety nie podam]

2) user Inktomi jak i kilku innych to automatycznie logowane roboty sieciowe różnych wyszukiwarek. Z pamięci wymienię jeszcze Googlebot, MSN - jest ich kilku - logowane są by móc zliczać ich odwiedziny, by miały dostęp do rzeczy, które ewentualnie mogą być dostępne tylko dla zalogowanych etc. jak również aby można było pomijać ich w systemie automatycznego banowania za mocne ściąganie (ochrona anty teleport, webcopier etc.)

A co do ich danych w profilu... cóż - pewnej nocki się nudziłem i to ja im wpisałem imiona, miejsce zamieszkania i inne informacje :)

3) dobrym miejscem na ten post byłby dział Coyote, ale z normalnym tematem - możesz przenieść dla potomności jak zmienisz temat :]

0

a czemu Googlebot ma ustawioną skórkę Simple ? http://66.249.93.104/search?q=cache4programmers.net/Forum/ :P

  1. :]

BTW Może by zrobić w tym dziale wątek jak na niektórych forach w stylu "1001 pytań do admina" na pytania drobne na które nie opłaca się zakładać nowego topicu a kogoś jednak irytują

0
Adamo napisał(a)

a czemu Googlebot ma ustawioną skórkę Simple ? http://66.249.93.104/search?q=cache4programmers.net/Forum/ :P

zapewn dlatego, żeby zjadał mniej transferu no i żeby mu się podobał wygląd ;)

0

Tak, ale ten Joshua Inktomi to mógłby się trochę powstrzymać z robieniem zakładek :P

0

A jak poznajecie że ktoś jest botem? po HTTP_USER_AGENT ?

Adamo napisał(a)

BTW Może by zrobić w tym dziale wątek jak na niektórych forach w stylu "1001 pytań do admina"

i będa pytania w stylu "to kiedy zostane moderatorem?", "Co to właściwe jest to for programers ?" :P

0

Ja mam na dysku nie najnowzego Coyote, ale tam sprawdzanie odbywało się przez sprawdzanie IP - see tabela coyote_bots w bazie danych i session.php.

A co do pytań "kiedy zostanę moderatorem", "co to jest ten for programmers", "kto to jest Adam Boduch", "dlaczego lofix skasował mi posta i jest taki wredny", "dlaczego Adam.Pilorz pisze długie posty i często nie na temat", "dlaczego Kapustka pisze takie długie posty i mi się nie chce tego czytać", "kim jest mleczasz", "o co chodzi z wyderos i kopiczkiem" to trzeba jakieś FAQ zrobić do tego dla newbies ;)

0
Kooba napisał(a)

i będa pytania w stylu "to kiedy zostane moderatorem?", "Co to właściwe jest to for programers ?" :P

myślę raczej że większość czyta "cztery programers"

no a myślę że taki wątek by się przydał ale z umiarem i moderowany jak każdy topic

0
Adamo napisał(a)

BTW Może by zrobić w tym dziale wątek jak na niektórych forach w stylu "1001 pytań do admina" na pytania drobne na które nie opłaca się zakładać nowego topicu a kogoś jednak irytują
Przeca nikt nie zabrania pytać :)
Zawsze staramy się odpowiadać jeśli są jakieś problemy lub po prostu ktoś jest ciekawy :)

0
Adamo napisał(a)

myślę raczej że większość czyta "cztery programers"

"No to którzy 4 to są Ci programiści?"

Takiego typu pytanie już na początkach 4p było. Płakać mi się chciało ze śmiechu. Ale nie pamiętam, czy udzielona została odpowiedź czy nie...

0

Moze w logo (lub pod) dać "czyt. dla programistów" :P

Dryobates napisał(a)

Tak, ale ten Joshua Inktomi to mógłby się trochę powstrzymać z robieniem zakładek :P

trzeba by zablokować robienie zakładek przez niektorych albo zmienic jakoś link - przeciez boty "klikaja" wszedzie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1