[js] dwa submity w jednym forumlarzu

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-30 21:53
ŁATATA
0

Jak w temacie :)
Tu dokładnie opisane o co chodzi:
http://algorytmy.pl/?id=915&pp=f
Szkoda że strona jest płatne :/ Może jakaś pomoc za free :)

Pozostało 580 znaków

2006-07-30 22:13
migajek_wylogowany
0

zron zwykle buttony, podepnij pod nie rozne funkcje (na tym przykladzie: kobieta() i mezczyzna() )
w danej funkcji modyfikuj "action" formy i wykonuj submit :)

Pozostało 580 znaków

2006-07-30 22:16
0

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to chciałbyś aby jeden guzik wysyłał formularz do strony pod adresem a.php, a inny guzik do strony b.php. Jeżeli tak, to np:

<form action="a.php"> <input type="button" onclick="this.parentNode.action = 'a.php'; this.parentNode.submit();" value="Guzik 1" /> <input type="button" onclick="this.parentNode.action = 'b.php'; this.parentNode.submit();" value="Guzik 2" /> </form>


Chyba coś takiego.

Nowe pomysły są inną kombinacją starych elementów. Nie ma nowych elementów. Są tylko nowe kombinacje.

Pozostało 580 znaków

2006-07-30 22:26
0

hm, rozwiązanie oparte o JS jest banalne (onclick="this.form.action='skrypt.php'") ale na wszelki wypadek proponowałbym obsługę w php, przekazanie GET nie ma problemów ale POST proponuję przypisać do sesji chociaż przy którymś nagłówku przekierowania, przeglądarka powinna przesłać dalej też te zmienne


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-07-31 20:19
0

Co do PHP to można prościutko to zrobić tak:

if($_POST['a'])
 // przycisk a
elseif($_POST['b'])
  // przycisk b
 
echo '<form action="index.php" method="post">
// jakieś pola formularzy
<input type="submit" name="a" value="A" />
<input type="submit" name="b" value="B" />
</form>';

homepage
<font size="1">Jeśli starasz się, by Twój system był idiotoodporny, zawsze znajdzie się idiota, który jest bardziej pomysłowy od Ciebie.</span>

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0