[serwer] szukam szybkiego i niezawodnego platnego serwera

0

szukam, czytam fora, ogladam oferty i mam powoli dosc :[. Mianowicie po ostatnim zablokowaniu mojego konta w hostings.pl (akurat pisalem skrypt i niechcacy zapetlilem go - w petli while nie dalem $i++, rezultat - zawiesil sie serwer) stracilem cierpliwosc

wiem, ze jest temat z serwerami php/mysql, ale w sumie malo opinii tam - najlepiej samemu zaplacic za wszystkie i potestowac ;). Dlatego chcialbym spytac o opinię osoby, które mają podobne potrzeby jak ja

szukam serwera, ktory przede wszystkim bedzie BEZAWARYJNY, szybki i nie zniknie za pol roku, niekoniecznie najtanszy (w granicach 100-200 za rok) - hostings niby jest szybki, ale bardzo czesto sa kilku-nasto/dziesiecio minutowe awarie ftp/panelu/mysql. zastanawialem sie nad dmkhost, ale oni sa sporo wolniejsi od hostings (sygnaturka na hostings wczytuje sie 1.5s, gdy na dmk 4,5)... zastanawiałem się też nad nazwa.pl, ale oni nie mają sprecyzowanego cennika (wyslalem maila z pytaniem)

czego oczekuje:

  • BEZAWARYJNOSCI i szybkosci (przede wszystki dobry ping, transfer powyzej 50-100KB/s)
  • pojemnosc: 500mb
  • bazy mysql: conajmniej 10-20
  • konta ftp: conajmniej 5-10
  • przydalaby sie baza pgsql/mssql
  • transfer minimum 3-5GB/miesiac
  • cena do 100-200zl/rok (najlepiej kolo 150)
0

lap.pl wydaje sie ciekawy (właśnie testuję), avx.pl jest zlokalizowany w Polsce, więc jest stosunkowo szybki (ping mam średnio 19 ms, dla porównania lap.pl blisko 40 ms, dmkhost.net nie odpowiada).

0

Serwer się zawiesił z powodu zapętlonego skryptu? N/c. Osobiście dmkhost odradzam - sami się z Ktosiem wyprowadzamy z niego. Lap.pl albo avx - ten drugi ma genialną pomoc techniczną (wszystko można załatwić właściwie, odpowiedź w granicach ok. 10 min.), ten pierwszy - nie wiem, nie testowałem jeszcze ich odpowiedzi ;). W AVX zresztą na prośbę usera konta testowego nie widzieli problemu w przekompilowaniu PHP, więc chyba nie jest źle :)

0

dobry jest http://www.jor.pl - tv publiczna u nich hostuje :) (tak mają w klienteli)
http://www.livenet.pl tez dobry - bezawaryjny - extreme-fusion.pl stoi na tym :)
no i lider http://www.home.pl teraz ma promocje ciekawe :)

0

Ja proponuje www.i365.pl

Odradzam ota.pl, chyba ze strona jest nie wielka, to sie nadaje,
Stanowczo odradzam portal.biz.pl, to oszusci i zlodzieje !!

0

lap / avx? nie slyszalem o tych firmach, choc moze dlatego, ze gleboko w ofertach nie siedze...

hostings.pl i hostdmk byly tez na poczatku super ;). Dlatego pytanie: czy te serwery beda super dluzej niz pol roku / rok? juz nie tyle szkoda pagerank itp (chce sobie wykupic domene, na ktorej bede wszystkie stronki trzymal), ale takie kicanie po serwerach to...

home.pl od razu odpada, bo w serwerze, ktory mnie interesuje jest tylko 1 baza mysql, a ja mam u siebie z 10 :-/... Niby mozna wszystko w jednej trzymac, ale z zarzadzaniem tym i bezpieczenstwem juz kiszka...

EDIT: a co sadzicie o nazwa.pl

0
jamnik napisał(a)

Ja proponuje www.i365.pl

Odradzam ota.pl, chyba ze strona jest nie wielka, to sie nadaje,
Stanowczo odradzam portal.biz.pl, to oszusci i zlodzieje !!

STANOWCZO ODRADZAM i365!!!!
Miałem do czynienia z tą firmą przez miesiąc.. w okresie testowym admin dawał odpowiedź po 5 minutach.. po okresie testowym wszystko sie zmienilo..
maila ze strony (php) nie dochodzily prawie w ogole.. w google serwery ich sa na czarnej liscie spamerow..
NIE POLECAM

0

Nie wiem jak lap.pl, ale AVX jest na rynku już od dość dawna, cały czas na wysokim poziomie.

0

polecam http://www.prx.pl/... posiadam u nich http://www.kawaiherbata.com/ .. kliku znajomych też u nich mają sklepy.

Tylko raz na 2 lata serwer nie działał. Zadzwonilem i naprawili w sekunde (apache sie zacial). E-mail;e bez problemu docieraja.... no co tu pisac.. zadnych problemow... a odpowiedzi na mejle zawsze tego samego dnia..
</url>

0

hmm ten avx ciekawa sprawa, skoro mowicie, ze jest dlugo na rynku :)

w moim "teście szybkosci" bije na glowe inne serwery:

http://tomo.avx.pl/sign.gif
http://tomo.hostdmk.net/sign.gif
http://tomkiewicz.hostings.pl/sign.gif

w niektorych sprawach administracje ma co prawda do tylka (nie mozna sie w phpmyadminie przelaczac miedzy domenami, nie ma dostepu do super-konta ftp ajacego dostep do wszystkiego, co mam na serwerze), nie ma czegos takiego jak publiczny FTP, nie ma wlasnych stron bledow, ale za to w panelu jest wlasciwie tylko to, co potrzeba, mozna ustawiac sobie calkowicie oddzielone od siebie ftp, nawet quote ustalac (tozto konto prawie resellerskie), a ceny i warunki domen (kuujacy jest wlascicielem!) - super :)

jednym slowem wielkie dzieki - mimo, ze avx jest podejrzanie tani, to chyba sie skusze ;)

0

Na avx sporadycznie zdarzały mi się chwilowe awarie (max. 5-10 min), ale rzeczywiście szybkość i obsługa techniczna godna pochwały...

0

Co do własnych stron błędów - konto testowe już dawno mi się skończyło, a zasadniczą przesiadkę mamy dopiero w drugiej połowie maja, ale dają dostęp do .htaccess - więc to nie powinno być chyba problemem, najwyżej bez tak wygodnego jak w cPanelu ustawiania. Trochę niewygodna jest tylko jedna rzecz - PHP5 włączają dla [sub]domeny na prośbę do admina - brakuje mi jakiejś możliwości włączania samemu z panelu, coby nie zawracać pomocy technicznej głowy, jak będę chciał sobie gdzieś włączyć :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1