[JS] Wstawienie skryptu do font title

0

Jak wstawić skrypt do font title (aby text ze skryptu pojawiał się w podpowiedzi - skrypt ten wyświetla osoby, które są na czacie)

SKRYPT:

<script language="JavaScript" src="http://www.polchat.pl/ktokto/?room=NAZWA"></script>

MA BYĆ WSTAWIONY:

<font title="TU">

Tak nie działa :P

<font title=<script language="JavaScript" src="http://www.polchat.pl/ktokto/?room=NAZWA"></script>>
0

musisz parsować przez php raczej albo dać taki skrypt js w stylu nowej poczty na interii

0
Adamo napisał(a)

musisz parsować przez php raczej albo dać taki skrypt js w stylu nowej poczty na interii

Możesz napisać jak to parsować w php ? którą funkcją?

0
fleming86 napisał(a)
Adamo napisał(a)

musisz parsować przez php raczej albo dać taki skrypt js w stylu nowej poczty na interii

Możesz napisać jak to parsować w php ? którą funkcją?

str_replace

0

ehh, chyba źle sprecyzowałem swoje pytanie :>
Chodziło mi o to, którą funkcją mam pobrać zawartość pliku html, w którym będzie ten skrypt, aby text który z niego wyciągnę wpisać do font title
Funkcja file pobierze mi nie wynik ze skryptu tylko sam skrypt :)

0

pobierze ci wynik skryptu php - skrypt js czyli to o co misie walczyły

0
Adamo napisał(a)

pobierze ci wynik skryptu php - skrypt js czyli to o co misie walczyły

yy nie rozumiem :/

chodzi mi o to, że:
utworzyłem plik ludzie.php a w nim jest to:

<?php
echo "<script language=\"JavaScript\" src=\"http://www.polchat.pl/ktokto/?room=NAZWA\"></script>";
?>

I teraz chciałem odczytać do stringa (z innego pliku - index.php), to co mi pokaże ludzie.php
i gdy użyję file("ludzie.php") to pokazuje mi źródło pliku php (czyli to co jest powyżej) - to samo jest z file_get_contents

a gdy podam pełną ścieżkę do pliku np. file_get_contents("http://localhost/ludzie.php") to pokazuje mi źródło strony

no to weź mi napisz o co ci chodziło z tym parsowaniem [???]

PS. Czy jest tu ktoś kto mnie rozumie?

0

ja Cię nie do końca rozumiem, przyznaję, ale wydaje mi sie ze nie wiesz co to jest

include

0
Kooba napisał(a)

ja Cię nie do końca rozumiem, przyznaję, ale wydaje mi sie ze nie wiesz co to jest

include

Kooba wydaje mi się, że nie wiesz co napisałem w 1-szym poście

1-szy post


Przecież w 1 poście napisałem co chciałem zrobić (Kooba - co mnie include... czytałeś w ogóle mój 1 post?), ale spróbuję jeszcze raz wyjaśnić:

Skrypt:

<script language="JavaScript" src="http://www.polchat.pl/ktokto/?room=NAZWA"></script>

Wyświetla on listę ludzi na czacie, np.:
koleś1
koleś2
~koleś3

Działa to dobrze, ale chciałem to wstawić do podpowiedzi, żeby mi to pokazało po najechaniu kursorem na dany text więc zrobiłem to tak:

<font title="?????">Najedź tutaj kursorem, aby zobaczyć kto jest na czacie</font>

W miejscu ????? ma być tamta lista ludzi

I teraz pytanie: Jak tą listę wrzucić do tej podpowiedzi ? Myślałem żeby zrobić to w DHTML jako pojawiający się DIV, ale chciałem jakiś łatwiejszy sposób...
Pomoże ktoś ? ;(

0
<?
$nick=file("http://www.polchat.pl/ktokto/?room=NAZWA");
$nick=implode("",$nick);
$nick=str_replace(array("document.write('","');"),'',$nick);
$nick=str_replace('<br>',"\n",$nick);
print("<font title=\"$nick\">Najedź tutaj kursorem, aby zobaczyć kto jest na czacie</font>");
?>
0

Dzięki nav!
O to właśnie mi chodziło :)

0

no to jak o to ci chodziło to znaczy że wszyscy cię zrozumieli tylko ty nikogo nie zrozumiałeś

0
Adamo napisał(a)

no to jak o to ci chodziło to znaczy że wszyscy cię zrozumieli tylko ty nikogo nie zrozumiałeś

Nie wiedziałem tylko, że można tak ten skrypt pobrać (nie wpałdłem na to):

$nick=file("http://www.polchat.pl/ktokto/?room=NAZWA");

bo z resztą (parsowanie) bym sobie poradził, wy mi tu gadacie coś o include [sciana]

Ale dobra już nieważne :)
EOT

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1