[JS] Wstawienie kodu obrazka do edytora

0

Witam,

Mam edytor TinyMCE oraz zrobiony manager plików. Chcę wstawić do edytora tam gdzie wstakuje w nim kursor zdjęcie z tego zewnętrznego magagera plików.
Czyli jak na ponizszym przykładzie klikam np. "Medium" przy danym zdjęciu i po tym kliknieciu zdjecie jest automatycznie dodawane do edytora w miejscu kursora.
Dodaje tam taki kod:
[code]

miniaturki

[/code]

Czy da się to rozwiązać za pomocą jQuery? Niestety w tej chwili nie znam jeszcze js ani JQuery, a pilnie potrzebuję to zrobić. Z góry dziękuję za pomoc.

Przed:
user image
Po:
user image

0

Da się. Ale bez kodu to możesz jedynie liczyć na medytację i że mróweczki przyjdą i zaprogramują to za Ciebie.
Podaj nazwę tego menedżera, albo jakiś kod, albo cokolwiek.

Druga rzecz, że niefajnie, że Ty nie umiesz to liczysz, że ktoś odwali robotę za Ciebie :(

0

Manager napisałem sam w php, który wrzuca zdjecie na serwer robiąc przy tym miniaturki.
Jeśli nie zna się jakiegos języka w ogóle to nie wie się od czego zacząć więc jak miałem podać jakiś kod? ;/

Potrzebuje funkcję w js np. o nazwie selectFile(), która przyjmie takie argumenty jak: id textarea, ścieżka do oryginału, ścieżka do miniaturki. Nastepnie wywołam ją w onclick po czym wstawi się obrazek w edytorze. Nie liczę na to, że odwalisz za mnie robotę, a to, że np. podasz linka do przykładu, który pomoże mi rozwiązać problem.

0

Może przeanalizuj działanie menedżera od TinyMCE? W Google raczej też nie szukałeś, bo wstawianie tekstu do TinyMCE brzmi jak popularny problem. A ja 90% odpowiedzi tutaj mam z Google ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1