cookie usuwa się ale jednak nie :P

0

Mam problem. Piszę formularz do logowania się na stronie. Mam coś takiego(plik o nazwie index.php):

<?

    mysql_connect('localhost','root','');
    mysql_select_db('tibia');
    if(isset($_COOKIE['logtibia']))
    {
        $num = $_COOKIE['logtibia'];
        $loguj = mysql_query("SELECT * FROM admin WHERE num = '$num'");
        $kto = mysql_fetch_object($loguj);

        echo "Witaj, $kto->login.<br><a href=\"logout.php\">Wyloguj</a>";
    }
    else
    {
        echo '<FORM METHOD=POST ACTION="log.php"><INPUT TYPE="text" NAME="user"><br><INPUT TYPE="password" name="pass"><br><INPUT TYPE="submit" value="Zaloguj!"></FORM>';
    }

?>

Czyli, jeżeli cookie o nazwie logtibia istnieje wtedy wyświetla napis "Witaj, imie" a potem link wyloguj. A jeżeli cookie nie ma to wyświetla formularz do logowania. Wypełnia się formularz i przechodzi do strony z takim kodem (plik o nazwie log.php):

<?
    $login = $_POST['user'];
    $haslo = $_POST['pass'];
    mysql_connect('localhost','root','');
    mysql_select_db('tibia');
    $zapyt = mysql_query("SELECT * FROM admin WHERE login = '$login' AND pass = '$haslo'");
    $dziel = mysql_fetch_object($zapyt);
    $liczba = mysql_num_rows($zapyt);
    $num1 = rand(100000,999999);
    $allnum = "$num1";
    mysql_query("UPDATE admin SET num = $allnum WHERE login = '$login' AND pass = '$haslo'"); 
    if($liczba == 1) 
    {
        setcookie ("logtibia","$num1");
        echo "Zalogowany!";
    }
    else 
    {
        echo "Bład przy logowaniu!";
    }

?>

POwiedzmy, że się loguje i przechodze z powrotem do porzedniej strony. Wyświtla już "Witaj, imie". OK. Wszystko do tej pory OK. Ale klikam na Wyloguj i przechodzi do stronki z kodem (plik o nazwie logout.php):

<?
    setcookie("tibialog", "", time()-300);

?>

Teraz gdy wejde na stronke index.php (czyli tą pierwszą która opisywałem) to cały czas wyśwetla "Witaj, imie", a gdy wejde na log.php (czyli tę drugą stronę którą opisywałem) wyswitla "Bład przy logowaniu" czyli tak jak powinno być. Co jest nie tak??? Proszę, pomóżcie.


<b>Zauważyłem coś nowego. Jak się loguje i potem wpisze w przeglądarce adres: localhost/tibia/admin to wyskakuje mi cały czas formularz do logowania. A jak wpiszę localhost/tibia/admin/index.php to wtedy wyświetla że zalogowany!

A! Jak usunąłem wszystkie pliki cookie (opcje internetowe) to też jak uruchomie index.php wyswietla że zalogowany jestem - "Witaj, imie"</b>
0

Błagam pomóżcie mi!

0

Nie wiem czy to pomoże skoro po wykasowaniu ciasteczek z przeglądarki i tak pisze że jesteś zalogowany, ale wylogowanie nie będzie działało prawidłowo w twoim przypadku, bo żeby wykasować ciasteczko trzeba je wywołać z tymi samymi paramterami. Np:

setcookie ("logtibia","$num1");
setcookie ("logtibia");

albo

setcookie("tibialog", "$num1", time()+ 1000000000);
setcookie("tibialog", "", time()-300);

Pierwsza sprawa przy logout.php usuwasz ciasteczko o innej nazwie ????.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0