seryjne wysyłanie maili

0

Chciałem sobie na stronie zrobić własną subskrypcję, tzn. seryjne rozsyłanie maili i wyszły mi 2 problemy.

  1. Zrobiłem treść maila w pliku: 1mail.html i chciałbym go rozesłać, jednak nie jako załącznik a jako treść maila. Postanowiłem:

$message=require_once("1mail.html");

jednak wysyłają mi się maila o dziwnej tresci "1" i nic więcej. Nie wiem dlaczego??

  1. Wstawiłem funkcję SendMail()
function SendEmail($from, $to, $subject, $text)
{
   $headers = "MIME-Version: 1.0\n";
   $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\n";
   $headers .= "From: $from\n";
   $text = nl2br ($text);
   if(mail($to, $subject, $text, $headers))
      return true;
   return false;
}

do pętli

while($wiersz=mysql_fetch_array($zapytanie){

	$text=require_once("1email.html");
	$from="[email protected]";
	$to=$wiersz[email];
	$subject="[SUBSKRYPCJA] - Informacja";
			 
		SendEmail($from, $to, $subject, $text);
 
}

i maile do skrzynek umieszczonych na moim serwerze dochodzą bez problemów (chociaż z wiadomością jak w punkcie 1), a do skrzynek po za serwerem wyskakuje błąd: Warning: mail(): SMTP server response: 550 Invalid recipient: [email protected]

<font size="3">Co na to poradzić ?? Ma ktoś pomysł ??</span>

0
Freebird napisał(a)

$message=require_once("1mail.html");

jednak wysyłają mi się maila o dziwnej tresci "1" i nic więcej. Nie wiem dlaczego??

Przeczytaj o require, to zrozumiesz ;) Aby wczytac plik do zmiennej uzyj file_get_contents()

Freebird napisał(a)

a do skrzynek po za serwerem wyskakuje błąd: Warning: mail(): SMTP server response: 550 Invalid recipient: [email protected]

A czy masz dobrze skonfigurowany server mailowy i czy wysylasz na prawidlowe adresy?

0

spróbuj Inny_adres[email protected]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1