Interbase

0

Hej

Uzywam Interbase, potrafie sie juz komunikowac z baza danych, ale z tego co na razie wyszukalem, a wlasciwie nie wyszukalem to ibase nie ma funkcji takiej jak cos w stylu

ibase_num_rows()

ktos moze mi pomoc jak mam pobrac taka wartosc?

z gory dzieki

Delphinowiec

..albo jesli ktos wie to prosze o pomoc z jakas funkcja ktora np
wypisze w echo kazda wartosc z danej kolumny wszystkich wierszy tabeli..

0

Ale co chesz pobrac? Rozumiem, ze ilosc zwroconych wierszy? :-/ No rzeczywiscie jest problem - moze ibase_affected_rows? Czy zwraca tylko liczbe rekordow uaktualnoinych lub skasowanych? Mozesz tez wyslac zapytanie:

SELECT COUNT(*) AS counter FROM tabela;

Zwrocony element 'counter' bedzie zawieral liczbe wierszy w tabeli.

0
SELECT COUNT(*) AS counter FROM tabela;

Dzieki, poszlo...
Minusem interbase jest na razie to ze php nie obsluguje czegos takiego jak jest w mysql na przyklad czyli zliczanie wierszy.

Dizeki jeszcze raz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0