Ście?żka do katalogu

0

ścieżkę dostępu do pliku można wstawić do pola formularza za pomocą
<input type="file">

  • po naciśnięciu na "przeglądaj" pokazuje sie okienko w którym wybiera się plik do którego ścieżka ma być wstawiona w formularz
    ja jednak potrzebowałbym sposobu na wstawienie ścieżki do katalogu, w taki sposób że otwiera się okno exploratora, klient wybiera folder i ścieżka do niego się wstawia w pole formularza.
    czy jest to możliwe?

MAM NADZIEJĘ ŻE JASNO NAPISAŁEM O CO MI CHODZI!!

0

Z tego co wiem to czegoś takiego nie uzyskasz, lecz jeśli pobawisz się JS to możeesz uzyskać podobny efekt.

Użytkownik wybierze jeden z plików w katalogu, a potem za pomocą odpowiednich funkcji JS obetnie nazwe pliku i pozostanie czysty katalog.

0

Z tego co wiem to czegoś takiego nie uzyskasz, lecz jeśli pobawisz się JS to możeesz uzyskać podobny efekt.

No właśnie tak też mi się wydawało, że nie da się tego "wprost" w javie zrobić.
Jeśli ktoś ma gdzieś jakiś taki skrypcik, to niech tu podrzuci, mnie to się już nie przyda, ale może ktoś kiedyś...

--------------------------------DOPISANO------------------------------------
Marooned - OCZYWIŚCIE MASZ RACJĘ - Java nie jest językiem skryptowym, miałem na myśli JavaScript.

0

...nie da się tego "wprost" w javie zrobić. Jeśli ktoś ma gdzieś jakiś taki skrypcik...

Java nie jest językiem skryptowym. Skąd Ty wytrzasnąłeś taką informację?

0

...a potem za pomocą odpowiednich funkcji JS obetnie...

JavaScript jak sama nazwa wskazuje jest językiem skryptowym, bo przecież mowa o JavaScript, a nie Java. Czasem niektórzy używają zamiennie tych określeń - niestety błędnie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0