Ście?żka

0

Jak pobrać ścieżkę do pliku EXE aplikacji ??

Bo żeby w edit1 pokazała się ścieżka do EXE projektu.

0

Edit1.Text:=Paramstr(0);

Podziekowania dla LKSa

0

lub extractfilepath(application.exename);
lub extractfiledir(application.exename);

do wyboru do koloru :P

0

DZIĘKUJE BARDZO !!!!!!!!

0

A czy jest w Delphi funkcja która potrafi mi z pełnej ściezki dostępu do pliku podac samą nazwę tego pliku bez katalogów?
Wydawało mi się kiedyś że widziałem coś takiego na tym Forum ale nie mogę tego znaleźc.
Zrobiłem sobie gunkcję do tego ale jeśli jest gotowa w Delphi to...

Dzięki [cya]

0

ExtractFileName('sciezka');

0

Dzięki wielkie [hurra] [hurra]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0