Jak ładnie pokazać różnicę w jednolinijkowym kodzie HTML?

0

Hej, mam edytor RichText ktory zapisuje do bazy danych surowy HTML. To co chce zrobic to wczytac dwie rozne wersje tego samego dokumentu i je porownac z uzyciem react-diff-viewer. Niestety, ten zaladowany z bazy HTML jest "jednoliniowy" i to porownywanie srednio wyglada (tutaj dodalem po prostu nowa linie):
screenshot-20240317000330.png

Pytanie brzmi, czy jest jakas biblioteka ktora po zaladowaniu HTMLa z bazy by mi go ladnie przerobila na cos bardziej czytelnego, czyli dodala nowe linie, taby itp i dopiero tak zmodyfikowany HTML bym porownywal? Cos w stylu wtyczki prettier w VSC

2
Tuptuś Tupta napisał(a):

Cos w stylu wtyczki prettier w VSC

Prettier to nie tylko wtyczka do VSC, można go także uruchomić po stronie przeglądarki / node.js.

1

Po prostu sformatuj HTML i tyle.

Najprostsze co możesz zrobić, to w sumie dopisać nową linię po każdym znaku >, np tak: html.replace(">", ">\n");. Na początek powinno wystarczyć.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1