Wtyczki bbpress i buddypress

0

Witajcie,

Bardzo proszę o pomoc. Tworze mały serwis, w zasadzie już gotowy. Jest w nim forum oparte na bbpress oraz społeczność na buddypress. Wtyczki nie do końca były spolszczone więc zabrałam się za spolszczanie wtyczką loco translate. Wszystko ładnie poszło. Jednak ciężko mi określić, w którym momencie pojawił się błąd i czy na pewno był wynikiem spolszczania (ponieważ cofałam zmiany tego tłumaczenia (przywracanie poprzednich wersji), naprawiałam też już z poziomu tych wtyczek możliwe błędy, wyłączałam pozostałe wtyczki, żeby sprawdzić czy nie ma konfliktu i nic nie pomogło.). Nie mogę dojść w czym jest problem i jak go rozwiązać.

LINK: https://narcyzi.pl/czlonkowie/edek12/forums/replies/

Na podstronie konta danego użytkownika (wtyczka buddypress) jest menu z kategorią "Fora" (ta kategoria pochodzi z wtyczki bbpress), w kategorii Fora mamy a la submenu z podkategoriami: Rozpoczęte tematy - Utworzone odpowiedzi - Aktywności - Ulubione
Jedynie podkategoria "Utworzone odpowiedzi" wyświetla treść prawidłowo. Gdy przejdziecie do pozostałych (Rozpoczęte tematy - Aktywności - Ulubione) pojawia się dziwna, niepasująca stylem do reszty podstrona, niby wyświetla wszystko co trzeba, jednocześnie poniżej pojawia się komunikat:
W witrynie wystąpił błąd krytyczny.

Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: 3 arguments are required, 2 given in /usr/home/studio/domains/narcyzi.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress/templates/default/bbpress/loop-single-topic.php:70 
Stack trace: 
  #0 /usr/home/studio/domains/narcyzi.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress/templates/default/bbpress/loop-single-topic.php(70): printf('w: %2$s', '

Co mogę zrobić? Nie chcę odinstalowywać całego forum i tworzyć go na nowo. Czy jest jakaś inna możliwość? Ten błąd to dla mnie wyższa szkoła jazdy, przeszukałam fora zagraniczne, coś tam było, jednak dla mnie zbyt mgliste, żebym wiedziała jak postąpić w moim przypadku. W programowaniu, kodach i bazach danych jestem raczej zielona i nie chce sobie tam wszystkiego zepsuć za chwilę. Gorąco proszę ludzi dobrej woli o jakieś czytelne dla laika podpowiedzi, tropy :)

0

Umiesz dostać się do kodu źródłowego i go zedytować?

0

to jest oparte na bazie danych, nie wiem konkretnie w ktory plik na ftpie wejść i go edytować.Jesteś w stanie podpowiedzieć?

0

Będziesz potrzebowała conajmniej dwa sprawdzić.
To co tu wkeiłaś to stack tracę:

Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: 3 arguments are required, 2 given in /usr/home/studio/domains/narcyzi.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress/templates/default/bbpress/loop-single-topic.php:70

To coś mówi że ostatnie wywołanie było z pliku:
loop-single-topic.php z linii 70.
Wklei najlepiej całość tego co otrzymujesz.
Trzeba by prześledzić ostatnie działania plików.

0

byłam juz w tym pliku loop-single-topic.php, ale w nim nie ma tego kodu. zaraz spróbuje wkleic to co tam jest

<?php

/**
 * Search Loop - Single Topic
 *
 * @package bbPress
 * @subpackage Theme
 */

// Exit if accessed directly
defined( 'ABSPATH' ) || exit;

?>

<div class="bbp-topic-header">
	<div class="bbp-meta">
		<span class="bbp-topic-post-date"><?php bbp_topic_post_date( bbp_get_topic_id() ); ?></span>
		<a href="<?php bbp_topic_permalink(); ?>" class="bbp-topic-permalink">#<?php bbp_topic_id(); ?></a>
	</div><!-- .bbp-meta -->

	<div class="bbp-topic-title">

		<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_title' ); ?>

		<h3><?php esc_html_e( 'Topic:', 'bbpress' ); ?>
		<a href="<?php bbp_topic_permalink(); ?>"><?php bbp_topic_title(); ?></a></h3>

		<div class="bbp-topic-title-meta">

			<?php if ( function_exists( 'bbp_is_forum_group_forum' ) && bbp_is_forum_group_forum( bbp_get_topic_forum_id() ) ) : ?>

				<?php esc_html_e( 'in group forum ', 'bbpress' ); ?>

			<?php else : ?>

				<?php esc_html_e( 'in forum ', 'bbpress' ); ?>

			<?php endif; ?>

			<a href="<?php bbp_forum_permalink( bbp_get_topic_forum_id() ); ?>"><?php bbp_forum_title( bbp_get_topic_forum_id() ); ?></a>

		</div><!-- .bbp-topic-title-meta -->

		<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_title' ); ?>

	</div><!-- .bbp-topic-title -->

</div><!-- .bbp-topic-header -->

<div id="post-<?php bbp_topic_id(); ?>" <?php bbp_topic_class(); ?>>
	<div class="bbp-topic-author">

		<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_author_details' ); ?>

		<?php bbp_topic_author_link( array( 'show_role' => true ) ); ?>

		<?php if ( bbp_is_user_keymaster() ) : ?>

			<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_author_admin_details' ); ?>

			<div class="bbp-reply-ip"><?php bbp_author_ip( bbp_get_topic_id() ); ?></div>

			<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_author_admin_details' ); ?>

		<?php endif; ?>

		<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_author_details' ); ?>

	</div><!-- .bbp-topic-author -->

	<div class="bbp-topic-content">

		<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_content' ); ?>

		<?php bbp_topic_content(); ?>

		<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_content' ); ?>

	</div><!-- .bbp-topic-content -->
</div><!-- #post-<?php bbp_topic_id(); ?> --> 

0

jak to otwieram w starym dreamweverze to linia 70 jest akurat pusta... więc kompletnie nie czaje o co tu chodzi. to jest dla mnie zbyt zawikłane :( jesteś w stanie chociaż zasugerowac z czego ten błąd moze wynikać i gdzie jeszcze szukać przyczyny?

0

<?php

/**
 * Search Loop - Single Topic
 *
 * @package bbPress
 * @subpackage Theme
 */

// Exit if accessed directly
defined( 'ABSPATH' ) || exit;

?>

<div class="bbp-topic-header">
	<div class="bbp-meta">
		<span class="bbp-topic-post-date"><?php bbp_topic_post_date( bbp_get_topic_id() ); ?></span>
		<a href="<?php bbp_topic_permalink(); ?>" class="bbp-topic-permalink">#<?php bbp_topic_id(); ?></a>
	</div><!-- .bbp-meta -->

	<div class="bbp-topic-title">

		<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_title' ); ?>

		<h3><?php esc_html_e( 'Topic:', 'bbpress' ); ?>
		<a href="<?php bbp_topic_permalink(); ?>"><?php bbp_topic_title(); ?></a></h3>

		<div class="bbp-topic-title-meta">

			<?php if ( function_exists( 'bbp_is_forum_group_forum' ) && bbp_is_forum_group_forum( bbp_get_topic_forum_id() ) ) : ?>

				<?php esc_html_e( 'in group forum ', 'bbpress' ); ?>

			<?php else : ?>

				<?php esc_html_e( 'in forum ', 'bbpress' ); ?>

			<?php endif; ?>

			<a href="<?php bbp_forum_permalink( bbp_get_topic_forum_id() ); ?>"><?php bbp_forum_title( bbp_get_topic_forum_id() ); ?></a>

		</div><!-- .bbp-topic-title-meta -->

		<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_title' ); ?>

	</div><!-- .bbp-topic-title -->

</div><!-- .bbp-topic-header -->

<div id="post-<?php bbp_topic_id(); ?>" <?php bbp_topic_class(); ?>>
	<div class="bbp-topic-author">

		<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_author_details' ); ?>

		<?php bbp_topic_author_link( array( 'show_role' => true ) ); ?>

		<?php if ( bbp_is_user_keymaster() ) : ?>

			<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_author_admin_details' ); ?>

			<div class="bbp-reply-ip"><?php bbp_author_ip( bbp_get_topic_id() ); ?></div>

			<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_author_admin_details' ); ?>

		<?php endif; ?>

		<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_author_details' ); ?>

	</div><!-- .bbp-topic-author -->

	<div class="bbp-topic-content">

		<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_content' ); ?>

		<?php bbp_topic_content(); ?>

		<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_content' ); ?>

	</div><!-- .bbp-topic-content -->
</div><!-- #post-<?php bbp_topic_id(); ?> --> 
0

Wklei jeszcze cały stack trace - wszystko z komunikatu o błędzie.

0

ja to widze tak samo jak Ty , nigdzie indziej mi sie to nie wyświetla... na stronie z błędem jedynie kliknać ctrl+u i podejrzeć w kodzie źródłowym

0

A masz dostęp do logów błędów na serwerze? może będzie coś więcej. Dziwne bo linijka o tym numerze to coś zupełnie innego. Plik na pewno nie z jakiegoś niewłaściwego katalogu?

0
jurek1980 napisał(a):

A masz dostęp do logów błędów na serwerze? może będzie coś więcej. Dziwne bo linijka o tym numerze to coś zupełnie innego. Plik na pewno nie z jakiegoś niewłaściwego katalogu?

nie wiem gdzie ich szukać niestety, muszę się troche rozeznać gdzie to u siebie znaleźć i postaram sie wrzucić. wielkie dzieki za chęć pomocy. łatwiej pewnie by było dać jakiś dostęp do ftp-a, czy bazy danych... bo ja się w tym wszystkim gubię, za dużo tego i zbyt skomplikowane. szczytem moich umiejętności było postawienie tej strony ;)

0

/**
 * Topics Loop - Single
 *
 * @package bbPress
 * @subpackage Theme
 */

// Exit if accessed directly
defined( 'ABSPATH' ) || exit;

?>

<ul id="bbp-topic-<?php bbp_topic_id(); ?>" <?php bbp_topic_class(); ?>>
	<li class="bbp-topic-title">

		<?php if ( bbp_is_user_home() ) : ?>

			<?php if ( bbp_is_favorites() ) : ?>

				<span class="bbp-row-actions">

					<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_favorites_action' ); ?>

					<?php bbp_topic_favorite_link( array( 'before' => '', 'favorite' => '+', 'favorited' => '&times;' ) ); ?>

					<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_favorites_action' ); ?>

				</span>

			<?php elseif ( bbp_is_subscriptions() ) : ?>

				<span class="bbp-row-actions">

					<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_subscription_action' ); ?>

					<?php bbp_topic_subscription_link( array( 'before' => '', 'subscribe' => '+', 'unsubscribe' => '&times;' ) ); ?>

					<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_subscription_action' ); ?>

				</span>

			<?php endif; ?>

		<?php endif; ?>

		<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_title' ); ?>

		<a class="bbp-topic-permalink" href="<?php bbp_topic_permalink(); ?>"><?php bbp_topic_title(); ?></a>

		<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_title' ); ?>

		<?php bbp_topic_pagination(); ?>

		<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_meta' ); ?>

		<p class="bbp-topic-meta">

			<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_started_by' ); ?>

			<span class="bbp-topic-started-by"><?php printf( esc_html__( 'Started by: %1$s', 'bbpress' ), bbp_get_topic_author_link( array( 'size' => '14' ) ) ); ?></span>

			<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_started_by' ); ?>

			<?php if ( ! bbp_is_single_forum() || ( bbp_get_topic_forum_id() !== bbp_get_forum_id() ) ) : ?>

				<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_started_in' ); ?>

				<span class="bbp-topic-started-in"><?php printf( esc_html__( 'in: %1$s', 'bbpress' ), '<a href="' . bbp_get_forum_permalink( bbp_get_topic_forum_id() ) . '">' . bbp_get_forum_title( bbp_get_topic_forum_id() ) . '</a>' ); ?></span>
				<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_started_in' ); ?>

			<?php endif; ?>

		</p>

		<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_meta' ); ?>

		<?php bbp_topic_row_actions(); ?>

	</li>

	<li class="bbp-topic-voice-count"><?php bbp_topic_voice_count(); ?></li>

	<li class="bbp-topic-reply-count"><?php bbp_show_lead_topic() ? bbp_topic_reply_count() : bbp_topic_post_count(); ?></li>

	<li class="bbp-topic-freshness">

		<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_freshness_link' ); ?>

		<?php bbp_topic_freshness_link(); ?>

		<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_freshness_link' ); ?>

		<p class="bbp-topic-meta">

			<?php do_action( 'bbp_theme_before_topic_freshness_author' ); ?>

			<span class="bbp-topic-freshness-author"><?php bbp_author_link( array( 'post_id' => bbp_get_topic_last_active_id(), 'size' => 14 ) ); ?></span>

			<?php do_action( 'bbp_theme_after_topic_freshness_author' ); ?>

		</p>
	</li>
</ul><!-- #bbp-topic-<?php bbp_topic_id(); ?> -->


0

to chyba będzie ten właściwy kod. Proszę tylko Moderatora o wstawienie numerów wierszy:) dziekuję

0

Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: 3 arguments are required, 2 given in /usr/home/studio/domains/narcyzi.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress/templates/default/bbpress/loop-single-topic.php:70
Stack trace:
#0 /usr/home/studio/domains/narcyzi.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress/templates/default/bbpress/loop-single-topic.php(70): printf('w: %2$s', '<a href="https:...')

0

Nie wierze, chyba to naprawiłam ;D ;) w tej 70tej linijce: <?php printf( esc_html__( 'in: %1$s', 'bbpress' ) Przed "in" brakuje "Started" wzorem linijek wyżej, gdzie jest np "'Started by:". Ciekawe w takim razie czy problem występuje globalnie we wtyczce, ponieważ ja w pliki na ftpie nie wchodziłam i nie mogłam tego samodzielnie usunąć... Cieszę się że udało mi się to wyłapać, dziękuję za chęć pomocy i zaangażowanie użytkownikowi jurek1980. Temat można zamknąć.
Screen z rozwiązaniem problemu:
rozwiązanie.jpg

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1